PRIPREME U ASIZU NAŠIH KANDIDATA ZA SP Izbornik Kristijan Hodak ocijenio prve sparinge protiv Talijana i Nijemaca

PRIPREME U ASIZU NAŠIH KANDIDATA ZA SP Izbornik Kristijan Hodak ocijenio prve sparinge protiv Talijana i Nijemaca

Hrvatski reprezentativci, kandidati za Svjetsko prvenstvo u Beogradu (24. listopada do 6. studenoga 2021.), žestoko treniraju u Talijanskom olimpijskom boksačkom centru u Asizu.

Sparing partneri bili su im domaći reprezentativci Italije, te selekcije Njemačke, a u ponedjeljak, 4. listopada naši najbolji boksači imat će i međusobne kontrolne sparinge uz arbitražu talijanskih sudaca.

Prve sparinge s Talijanima i Nijemcima po kategorijama analizirao je izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak:

“Možemo biti zadovoljni, dečki rade odlično. Odradili smo tehničko-taktičke treninge i konkretne sparinge s protivnicima iz drugih selekcija. Uvjeti za pripreme su savršeni, a provjere s kvalitetnim talijanskim i njemačkim boksačima vrlo su koristan pokazatelj forme i mogućnosti naših reprezentativaca”, rekao je izbornik Hodak i poimence obrazložio što su u sparinzima pokazali naši kandidati za SP po kategorijama:

Diego Mamić (do 60 kg) odlično je odradio sparing s talijanskim reprezentativcem Simoneom Spoldeom, rekao bih bez greške, vrlo dinamično i ambiciozno.

Marko Zeljko (do 67 kg) dugo nije bio u ringu i to se osjetilo, izostanak s natjecanja ostavio je traga i vjerujemo da će se podići na višu razinu.

Petar Cetinić (do 71 kg) ravnopravno se, čak bih rekao odlično nosio s talijanskim predstavnikom, odradio je vrlo kvalitetan sparing na primjernoj razini.

Filip Kolar (do 71 kg) borio se s naturaliziranim Nijemcem, vrlo čvrstim, fizički snažnijim od njega i protiv snažnijeg, iskusnijeg boksača bio je u podređenom položaju.

Gabrijel Veočić (do 75 kg) imao je nezgodu, pukla mu je arkada u sudaru glavama, pa sparing protiv talijanskog reprezentativca nije mogao odraditi do kraja.

Noa Ježek (do 75 kg) borio se s predstavnikom Njemačke, objektivno bio bolji i konkretniji od njega u sve tri runde.

Jasmin Pašagić (do 75 kg) na reprezentativnoj razini treba skupljati još iskustva i njemu će pripreme u Asizu biti od velike koristi za budućnost.

Luka Plantić (do 80 kg) u sparingu protiv talijanskog poluteškaša Simeonea Fiorija dominirao je u tri runde, a naravno da to sad nije Lukino najbolje izdanje i da bi prema SP-u trebao biti još bolji i spremniji.

Damir Plantić (do 86 kg) boksao je protiv Talijana Tysona Alaome, u drugoj rundi prisilio ga i na brojanje, a u ostale dvije bio je to žestok, izjednačen meč.

Toni Filipi (do 92 kg) izdominirao je njemačkog teškaša Dariusza Lassottu i bio puno bolji i opasniji, stalno na rubu prekida.

Zvonimir Rebolj (do 92 kg) u ringu se našao s kvalitetnim Talijanom Azisom Abbesom, vrlo ozbiljnim udaračem i boksačem s kojim se teško nosio.

Luka Pratljačić (+92 kg) pokazao se potpuno nadmoćnim talijanskom superteškašu Mirku Carbottiju i prisilio ga na prekid u drugoj rundi.

To su početne ocjene izbornika Kristijana Hodaka, a jasniju sliku imat će nakon međusobnih sparinga naših kandidata u Asizu i nakon kontrolnih sparinga po povratku u Hrvatsku u onim kategorijama u kojima boksači nisu bili u mogućnosti prisustvovati pripremama u Italiji (Marko Milun u superteškoj, Matteo Komadina i Filip Poturović (kategorija do 63,5 kg), te Antonio Tkalčić (do 67 kg) zbog radnih obveza, a Marko Čalić (86 kg) zbog ozljede arkade.

Najnovije vijesti

Pretraživanje