Pripreme mlađih reprezentacija u Mrkoplju

Po prvi puta mladi boksači reprezentacija mlađih kadeta i kadeta otišli su na zajedničke zimske pripreme. Ne petodnevnim pripremama boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete nalazi se ukupno 16 boksača iz Zagreba, Pule, Rijeke, Splita i Zadra.

Program i same pripreme su poveli izbornici Nikola Marketin (BK Ares, Zadar) i trener Moris Tanković (Bk Arena, Pula), u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Splitu. I trenerom Vedranom Bajlo (BK Ares). Treninzi se održavaju dva puta dnevno u mjestu Mrkopalj pokraj Delnica. Ujutro se rade kondicijski treninzi, dok su poslijepodnevni treninzi posvećeni tehnici i taktici.

– Cilj ovih priprema je upoznavanje, analiziranje i praćenje mladih boksača za predstojeće turnire. Svaka tri mjeseca imamo namjeru raditi kampove kako bismo sustavno stvarali boksače od najmlađih uzrasta, jer smatramo da je to jedini ispravan način za stvaranje boksača koji će biti konkurentniji na velikim međunarodnim natjecanjima. Našim praćenjem i analizama u suradnji s njihovim klubovima i trenerima radimo na njihovom razvoju, kako ljudskom tako i sportskom, navodi izbornik Nikola Marketin.

Uz treninge u Mrkoplju, naši boksači i at će plivanje na bazenu u Delnicama i Sparinge u BK Delnice.