Prijateljski susreti: Hrvatska bolja od Bosne i Hercegovine

image-9d6b79a954239e245866fd5cb1216699533413f67c0b420fbd5d04c25f028ab2-VHrvatska boksačka reprezentacija nastupila je jučer na prijateljskom susretu u Bosni i Hercegovini. U Dubravama kod Brčkog pred oko 2000 gledatelja naši su predstavnici upisali tri pobjede i dva poraza.

Prvo je u 69 kilograma Lucija Brkljača (BK Zadar) pobijedila na bodove Sanju Ostojić (BiH). U lakoj, iako je trebao nastupiti Matej Šimec iz (BK Metaas) sa Senadom Karićem (BiH) nije došlo do susreta zbog bolesti našeg boksača. Ivan Njegač (BK Velika Gorica) nije u kategoriji 64 kg uspio ostvariti pobjedu. Bolji od njega na bodove, bio je Adem Fetahović (BiH). Odmah je za poraz uzvratio velteraš Mate Rudan, koji je ove sezone neporažen nakon nekoliko međunarodnih nastupa. Tako je odlukom sudaca nadboksao i Ahmeda Đanovića (BiH). Radost domaćinima donio je u srednjoj kategoriji Đorđe Tomić (BiH), koji je na bodove slavio nad našim Adrijanom Topićem (BK David). Ipak, na samom kraju presudne bodove za kupnu pobjedu Hrvatske nad BiH donio je Damir Plantić (BK Sesvete) u poluteškoj kategoriji.
On je prekidom u drugoj rundi savadao Miloša Valetića (BiH) što mu je ovo peta međunarodna pobjeda ove godine zaredom. Spomenimo da se uz hrvatske reprezentativce bili treneri Dražen Kuhar i Davor Dujić te predsjednik Bono Bošnjak.