Preminuo Vidoje Vujić

Ove subote u Rijeci nakon teške bolesti u 70. godini života preminuo je dr. sc. Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gosodarske komore – Županijske komore Rijeka i redoviti profesor i znanstveni savjetnik u području ekonomije na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji te poznati boksački djelatnik   i nekadašnji predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza te nekadašnji predsjednik BK Rijeka.

Bio je i obnašatelj dužnosti Primorsko-goranskog župana te zamjenik župana. Autor je 135 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovao je u radu više znanstvenih projekata, napisao više studija i elaborata, recenzirao pet sveučilišnih udžbenika, deset knjiga i više znanstvenih radova te održao brojna predavanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, te počasni konzul Bjelorusije u Hrvatskoj.

Profesor Vidoje Vujić bio je aktivan i u rotarijanskoj zajednici, pa je u dva mandata bio predsjednik Rotary kluba Rijeka.

Sahrana je u utorak 19. svibnja s početkom u 15 sati na riječkom groblju Kozala.