PREKO PARIZA DO TOKIJA Hrvatski olimpijski aduti u utorak, 1. lipnja putuju na presudne kvalifikacije za OI

PREKO PARIZA DO TOKIJA Hrvatski olimpijski aduti u utorak, 1. lipnja putuju na presudne kvalifikacije za OI

Došao je i taj dan, izazov karijere za naše najbolje boksačice i boksače. U utorak, 1. lipnja 2021. hrvatski reprezentativci, četvero naših olimpijskih kandidata putuje za Pariz na olimpijske kvalifikacije od 4. do 8. lipnja 2021. (nastavak europskih kvalifikacija iz ožujka 2020. u Londonu).

Za plasman na Olimpijske igre u Tokiju borit će se boksačice Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marija Malenica (60 kg), te boksači Luka Plantić (81 kg) i Marko Milun (+91 kg).

S naše dvije boksačice i dva boksača za Pariz, gdje će se natjecanje odvijati pod strogim epidemiološkim mjerama i pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora, u potpunoj izolaciji sportaša i službenih osoba, putuju samo njihovi treneri: Ante Matas, Franjo Kristić, Tomislav Bašić i Leonardo Pijetraj.

Hrvatska osmočlana olimpijska delegacija će u utorak, 1. lipnja u 9.30 sati u Zračnoj luci Franjo Tuđman (let za Pariz u 11.55 sati) biti na raspolaganju za potrebe medija, izjave i snimanja, a ispraćaju olimpijskih kandidata u Zračnoj luci Franjo Tuđman nazočit će i čelnici HBS-a, predsjednik Bono Bošnjak i glavni tajnik Marko Marović.

Prema preliminarnom rasporedu u Parizu, prvog dana natjecanja, u petak 4. lipnja u ring će naše hrabre amazonke, Nikolina Ćaćić i Marija Malenica koju mogu postati prve Hrvatice u povijesti koje će se boriti na olimpijskom boksačkom turniru.

Ključni okršaj u poluteškoj kategoriji u petak, 4. lipnja čeka i našeg prvaka Luku Plantića.

Superteškaš i izgledni olimpijski adut Marko Milun prvi će meč prema sadašnjem rasporedu imati u subotu, 5. lipnja.

Poželimo našim olimpijcima puno sreće i uspjeha i neka svi ostvare olimpijske snove i srčanim se borbama izbore za svoje putovnice za Tokio! Sretno i srčano!

Marija Malenica, Nikolina Ćaćić i Luka Plantić na završnim pripremama u Asizu

Marija Malenica – najbolja boksačica Prvenstva Balkana u Zagrebu

Marko Milun nedavno je dominantno nokautima osvojio titulu prvaka Balkana

Marko Milun i trener Leonardo Pijetraj

Luka Plantić tvrdi da je u vrhunskoj formi za mečeve u Parizu

Naša najmlađa kandidatkinja Nikolina Ćaćić (20), viceprvakinja Europe i svijeta u mlađim seniorkama, u Parizu će imati teška iskušenja među najboljim europskim boksačicama

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje