Prekinut kvalifikacijski turnir u Londonu

Međunarodni olimpijski odbor prekinuo je Europski kvalifikacijski turnir u Londonu. U nastavku pročitajte njihovu ozjavu:

U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu, IOC Boxing Task Force (BTF) odlučio je danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir, europskih kvalifikacija u Londonu, Velikoj Britaniji, te slijedeća natjecanja kvalifikacija Amerike i finalne svjetske kvalifikacije, koje su trebale biti u svibnju.

Europski kvalifikator, koji je počeo 14. ožujka i trebao bi se održati do 24. ožujka, bit će zatvoren nakon današnje večerašnje sesije.

Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a (Boxing Task Force) . Od pripremne faze događaja, BTF surađuje  s Lokalnim organizacijskim odborom (LOC) – tijelom za provedbu natjecanja – kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti.

BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući.

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati ​​situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta, boksačkih kvota za Tokyo 2020. u svibnju i lipnju. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje, a on će obavijestiti sve dionike čim budu dostupne dodatne informacije.

Istodobno, MOO je posvećen uspjehu na Olimpijskim igrama Tokio 2020., što je nedavno ponovno istaknuto.

BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije.

Ne ustručavajte se kontaktirati nas na info@olympicboxing.sport.