Predstavljen Savez Splitsko dalmatinske županije

Jučer je u prostorijama svečanog salona u ŠC Gripe predstavljen novoosnovani Boksački savez Splitsko dalmatinske županije (BSSDZ). Predsjednik Boksačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije, Boris Vujević, ovom prilikom predstavio je čelnike novoosnovanog saveza te najavio plan rada Saveza na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uz predstavnike BSSDZ-a, na predstavljanju su bili i predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza, a tom prigodom Vujević je rekao:

– Okupili smo se ovdje kako bi prezentirali novi mladi Savez iako je već bio osnovan. Sada su se okupile nove mlade snage oko toga da ponovno nešto novo pokrenu, a koji bi kroz jasne ciljeve; misiju, viziju i strategiju malo popularizirali naš sport i podigli ga. Imamo jako puno planova. Uz veliku podršku Nacionalnog saveza planiramo za početak krenuti s učlanjivanjem svih klubova s našeg područja u ovaj Savez, da budemo svi skupa i na taj način da budemo jači. Da budemo praktički jedan od najjačih saveza u našoj županiji i to kroz natjecanja, javne sparinge, međužupanijske lige i pomaganje klubovima. Ideja je da se i ti klubovi jednako osnaže i budu snažni kako u našem Savezu tako i u Nacionalnom savezu. Čak razmatramo i održavanje nekog od prvenstva te domaćinstvo boksačke lige  – zaključuje Vujević.

Upitan u kakvom je boks stanju danas na razini Splitsko-dalmatinske županije, ali i Hrvatske Vujević je kazao kako ima tu još dosta prostora za širenje, te je pohvalio Nacionalni boksački savez:

– Moram pohvaliti Nacionalni savez koji pokušava i maksimalno se trudi koliko može promovirati ovaj sport. Vidimo da je borilački sport sada uzeo velikog maha. Čak i profesionalni boks je jako dobro zastupljen, a nadamo se kako će se i amaterski boks uskoro u Hrvatskoj dignuti na jednaku razinu, možda čak i veću, uz podršku Hrvatskog boksačkog saveza, – kazao je.

Činjenica koja sve posebno veseli jest da boks postaje sve popularniji sport kod mlađe populacije.

– Ima mladosti, zainteresirani su što se vidi iz velikih rezultata iz boksa ali još uvijek ima prostora. Može se napraviti još veći zamah prema mlađima. Nogomet je opravdano prvi sport, a boks je zasigurno sport koji još ima mogućnosti da se razvija, – zaključio je predsjednik boksačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Na predstavljanju BSSDZ-a nazočili su i dopredsjednik Vedran Đipalo, tajnik Ivan Brnić, predsjednik Boksačkog kluba Salona Tomislav Bašić, te izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza: član Izvršnog odbora Pero Knežević, glavni tajnik Marko Marović i direktor reprezentacije Željko Mavrović.