Predsjednik Zlatko Mateša prihvatio pokroviteljstvo HOO-a za 100 godina HBS-a, te ideju o suradnji s Olimpijskim odborom UAE

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora dr.sc. Zlatko Mateša primio je predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bonu Bošnjaka sa suradnicima na sastanak na kojem su predstavnici HBS-a upoznali dr. Matešu s programom obilježavanja 100. godišnjice hrvatskog boksa i organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj.

Predsjednik Zlatko Mateša sa zadovoljstvom je prihvatio da Hrvatski olimpijski odbor bude pokrovitelj velike proslave hrvatskog boksa, a pokroviteljstva su već potvrdili i predsjednik RH Zoran Milanović i Vlada RH preko nadležnog Ministarstva turizma i sporta.

Glavno obilježavanje 100. godišnjice HBS-a bit će u listopadu 2021. godine uz Veliku noć hrvatskog boksa (22.X.2021., hotel Westin), te uz ugledni turnir Grand Prix Zagreb na kojem će se okupiti najbolji svjetski boksači iz više od 20 zemalja svijeta.

Predsjednik Bono Bošnjak i savjetnik Jurica Runtić upoznali su predsjednika Matešu i s inicijativom Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata za tiješnjom suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom, jer Emiraćani su, uz nogometne transfere, naše trenere i igrače, i te kako zainteresirani za hrvatske stručnjake i sportaše iz drugih sportova, a željeli bi i da hrvatske selekcije dolaze na pripreme i natjecanja u UAE, te koriste modernu i super opremljenu sportsku infrastrukturu u Emiratima.

Već nekoliko godina traje odlična suradnja Hrvatskog boksačkog saveza i Boksačkog saveza UAE, a Jurica Runtić, inače bivši vaterpolist i predsjednik regionalne boksačke lige, odnedavno je postao direktor i savjetnik predsjednika kluba Al Ittihad Kalba kao prvi Hrvat na tako visokoj funkciji u sportskom managementu u UAE i želja mu je produbiti suradnju Emiraćana s Hrvatskom koju jako cijene kao uspješnu sportsku naciju.

Zlatko Mateša sa zanimanjem je saslušao ideju, čestitao Runtiću na imenovanju i odgovornom poslu u Emiratima, te prihvatio prijedlog o bliskoj suradnji HOO-a i Olimpijskog odbora UAE, kao što HOO uspješno ima slične sportske i prijateljske odnose s Katarom, Iranom, Kinom i drugim nacionalnim olimpijskim odborima.

Juricu Runtića zamolio je da u svojstvu veleposlanika hrvatskog sporta s predstavnicima Olimpijskog odbora UAE u Dubaiju dogovori detalje o svim načinima suradnje koji bi bili na obostranu korist olimpijcima i sportašima u obje zemlje.

Predsjednik Zlatko Mateša i predstavnici HBS-a (slijeva): Mario Zorko, voditelj odnosa s javnošću HBS-a, savjetnik Jurica Runtić, predsjednik Bono Bošnjak i glavni tajnik Marko Marović

Jurica Runtić predao je dar dr. Mateši – dres kluba Al Ittihad Kalbe u kojem će Runtić raditi kao direktor i savjetnik predsjednika

Jurica Runtić, dr. Zlatko Mateša i Bono Bošnjak