Predsjednik na sastanku u Vladi

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak sudjelovao je na tematskom sastanku u Vladi Republike Hrvatske. Premijer Plenković  i državni Tajnik za sport Tomislav Družak održali su sastanak sa najvećim sportskim savezima u Hrvatskoj na kojem su rezgovarali o statusu sporta u Lijepoj našoj. – Šport je izuzetno važan segment našeg društva i oduvijek je imao veliku

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak sudjelovao je na tematskom sastanku u Vladi Republike Hrvatske. Premijer Plenković  i državni Tajnik za sport Tomislav Družak održali su sastanak sa najvećim sportskim savezima u Hrvatskoj na kojem su rezgovarali o statusu sporta u Lijepoj našoj.

– Šport je izuzetno važan segment našeg društva i oduvijek je imao veliku višeznačnu ulogu. Športaši su naši najbolji ambasadori, njihov doprinos je iznimno bitan, počevši od osamostaljenja naše države prije 30 godina, ali šport isto tako ima veliki značaj i u životu svakog pojedinca, jer osim što nas športaši vesele svojim uspjesima, bavljenje športom ima veliki utjecaj na zdravlje i to je dio koji nikako ne smijemo zaboraviti – istaknuo je državni tajnik Družak.

Predstavnici nacionalnih sportskih saveza izrazili su veliko zadovoljstvo svim dosad učinjenim u području sporta u protekle četiri godine, pohvalili odluku o osnivanju i rad Središnjeg državnog ureda za šport te izrazili nadu u nastavak dobre suradnje.

Na sastanku su uz Daniru Bilić predsjednicu Nacionalnog vijeća za šport, sudjelovali predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, te Marijan Kustić (Hrvatski nogometni savez), Tomislav Grahovac (Hrvatski rukometni savez), Perica Bukić (Hrvatski vaterpolski savez), Ante Baković (Hrvatski odbojkaški savez), Stojko Vranković (Hrvatski košarkaški savez), Ivan Veštić (Hrvatski atletski savez), Marijo Možnik (Hrvatski gimnastički savez) Vladislav Veselica (Hrvatski plivački savez), Zdravko Gajšak (Hrvatski veslački savez), Sanda Čorak (Hrvatski judo savez), Marko Ćurković (Hrvatski kajakaški savez) Vladimir Bregović (Hrvatski hrvački savez) te Bono Bošnjak (Hrvatski boksački savez).