PREDSJEDNIK HBS-a BONO BOŠNJAK POSJETIO NAJMLAĐI I JEDINI BOKSAČKI KLUB NA HRVATSKIM OTOCIMA BK Pašman u Neviđanima već okuplja dvadesetoro djece s Pašmana i Ugljena, a djevojčice su pogotovo zavoljele treninge boksa

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak posjetio je najmlađi hrvatski boksački klub, osnovan krajem prošle godine i jedini koji djeluje na otoku – BK Pašman u mjestu Neviđane na otoku Pašmanu u Zadarskoj županiji.

Predsjednik Bošnjak obišao je BK Pašman s predsjednikom Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvojem Marićem, te načelnikom općine Pašman Krešimirom Ćosićem koji daje punu potporu i pomaže u djelovanju kluba.

Predsjednik HBS-a za prvi posjet BK Pašmanu darovao je boksačke rukavice i rekvizite za trening koji će i te kako koristiti klubu koji je tek počeo s djelovanjem.

Pašmanski klub je član Zadarskog županijskog saveza i prošloga tjedna primljen je kao najmlađi hrvatski klub u pridruženo članstvo HBS-a.

BK Pašman pokrenuo je u listopadu 2022. trener Mario Milolov, rođen u Zagrebu u kojem je završio osnovnu školu i Sportsku gimnaziju, te Višu trenersku na Kineziološkom fakultetu. Aktivno se bavio boksom i natjecao za BK Gladijator, živio je i u inozemstvu, a odlučio se doseliti i raditi na otoku otkuda je njegov pokojni otac. Neviđane broje kojih 650 stanovnika, a cijeli Pašman manje od 3.000 stanovnika (Ugljan je brojniji s oko 6.000 stanovnika).

Trener Mario Milolov okupio je djecu s Pašmana i Ugljana, ima već dvadesetak polaznika, pokrenuo je i rekreativne skupine i svi treniraju u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima. Djeca su zavoljela boks i treninge u BK Pašmanu, a pogotovo postoji veliko zanimanje među djevojčicama koje su u većini u klubu i na treninzima.

Trener Milolov neće žuriti s uključenjem BK Pašmana u natjecateljski boks, prioritetni cilj je stvoriti klub i sredinu u kojoj se djeca ugodno osjećaju i u kojoj će prigrliti boks i sport kao zdravi način življenja.

S predsjednikom Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvojem Marićem postoje ideje za tijesnom suradnjom sa zadarskim klubovima, o zajedničkim treninzima, međusobnim posjetima i razmjenama iskustava, a želja je da se na Pašmanu pokrene i ljetni kamp za mlade boksačice i boksače.

Želimo puno uspjeha u radu BK Pašmanu i čestitamo na uloženom trudu da se s puno entuzijazma pokrene prvi otočki boksački klub u Hrvatskoj.

Dobro je podsjetiti da je na Pašmanu, u obližnjem mjestu Dobropoljana, odrastao jedan od najvećih hrvatskih sportaša i europskih košarkaša u povijesti – Krešimir Ćosić! Veliki Krešo Ćosić (1948.-1995.) s Pašmana se otisnuo u obližnji Zadar i ostvario jednu od najimpresivnijih karijera u povijesti košarke, a 1996. godine primljen je u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu.