PREDSJEDNIK HBS-a BONO BOŠNJAK ISPRATIO REPREZENTACIJU MLAĐIH SENIORA NA 6. GREATEST OPEN U Lazarevcu odlična provjera za predstojeće Europsko prvenstvo u Armeniji, a kreće se i s ozbiljnim pripremama za Svjetsko prvenstvo 2024. godine u Hrvatskoj!

PREDSJEDNIK HBS-a BONO BOŠNJAK ISPRATIO REPREZENTACIJU MLAĐIH SENIORA NA 6. GREATEST OPEN U Lazarevcu odlična provjera za predstojeće Europsko prvenstvo u Armeniji, a kreće se i s ozbiljnim pripremama za Svjetsko prvenstvo 2024. godine u Hrvatskoj!

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora u četvrtak, 30. ožujka 2023. otputovala je na 6. Greatest Open u Lazarevcu (Srbija) od 31. III. do 2. travnja 2023. godine.

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan i trener Dalibor Čibarić na kvalitetni međunarodni turnir u Lazarevcu poveli su kandidate za predstojeće Europsko prvenstvo u Erevanu (Armenija), sedam državnih prvaka u svojim kategorijama na nedavnom PPH-u mlađih seniora u Čakovcu.

U Lazarevcu u konkurenciji 100-tinjak mladih boksača iz 15 država Hrvatsku će predstavljati:

1. Leon Maloić 63,5 kg (Titan Gym Zagreb)

2. Luka Bukvić 67 kg    (Ares Zadar)

3. Luka Tolj 75 kg .        (Osijek)

4. Luigi Šalov 80 kg      (Pula)

5. Anthony Mirković 86 kg (Arena Pula)

6. Filip Kumić 92 kg             (Nokaut Zagreb)

7. Lovro Pavčec +92kg         (Nokaut)

Hrvatska reprezentacija prije puta se okupila u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, po dolasku iz Zadra priključio im se Luka Bukvić (najbolji boksač PPH-a mlađih seniora), a u Osijeku i Luka Tolj.

Naše mlađe seniore u Lazarevac su ispratili predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić. Uoči polaska predsjednik Bono Bošnjak obratio im se riječima:

“Čestitamo vam na dosad postignutim rezultatima i na tome što ste zaslužili kao reprezentativci predstavljati Hrvatsku. Vjerujemo da ćete na pripremnom turniru u Lazarevcu pokazati da možete ponosno nastupiti na Europskom prvenstvu u Armeniji. Znamo da imate kvalitetu, da odlično radite u svojim klubovima i zato maksimalno podupiremo naše mlade boksače. Zato smo se i izborili za domaćinstvo Svjetskog prvenstva sljedeće 2024. godine u našoj Hrvatskoj i HBS će sa svoje strane učiniti sve da se naši mladi boksači pokažu u najljepšem svjetlu.”

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan je naglasio:

“Veliki turnir u jakoj konkurenciji u Lazarevcu bit će za svakoga test za skorašnje Europsko prvenstvo, a nakon toga imat ćemo i pripremni kamp u Zagrebu. Morate se stalno dokazivati, kao i oni koji će sljedeće godine konkurirati za Svjetsko prvenstvo kod nas u Hrvatskoj. Bit će dovoljno zajedničkih kampova i pripremnih turnira. Pripreme za Svjetsko prvenstvo 2024., prvo koje se uopće organizira u Hrvatskoj, već su počele.”

Svi mladi reprezentativci zahvalili su se na potpori predsjedniku Boni Bošnjaku, a izbornik Yousef Hasan naglasio je da nitko nema pritiska osvajanja medalja već na Europskom prvenstvu u Armeniji krajem travnja, no da u pojedinim kategorijama imamo evidentni potencijal za postolja.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje