Predsjednik Bono Bošnjak dočekao sjajne juniore: Hvala vam kako ste nas predstavljali u Tbilisiju, vi ste budućnost hrvatskog boksa

Predsjednik Bono Bošnjak dočekao sjajne juniore: Hvala vam kako ste nas predstavljali u Tbilisiju, vi ste budućnost hrvatskog boksa

Hrvatska juniorska reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u Tbilisiju (Gruzija) s tri medalje.

Reportažu s dočeka juniora pogledajte na Sportskoj televiziji (SPTV-u): u srijedu, 14. srpnja 2021. u 15.45 i u 21.40 sati – u petak, 16. srpnja u 17 sati!

Brončane juniore Niku Lopac, Matea Pejića i Lovru Pavčeca u Zagrebu, kao i kompletnu reprezentaciju s izbornikom Zoranom Kraljem ml. i trenerom Veselinom Lakičević, te međunarodnim sucem Edvardom Gustinom koji je dijelio pravdu u Tbilisiju, uz njihove roditelje, članove obitelji i prijatelje dočekao je u Zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’ predsjednik HBS-a Bono Bošnjak sa suradnicima (Nikolina Jurić, Jurica Runtić, Mario Zorko).

Iz Tbilisija se vratio i glavni tajnik HBS-a Marko Marović koji je ispred Europske boksačke federacije EUBC-a obnašao dužnost direktora natjecanja, što je još jedno veliko priznanje hrvatskom boksu, dok je trener Yousef Hasan izravno iz Tbilisija produžio na odmor kući u Jordan.

Na svečanom dočeku juniora bio je i visoki zastupnik Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sportskog vijeća Dubaija Mohammad Abdulla Mohammad Saleh koji u Hrvatskoj boravi kao gost HBS-a s misijom unapređenja i proširenja suradnje hrvatskih sportaša i institucija s UAE.

Predsjednik Bošnjak uputio je riječi dobrodošlice reprezentativcima:

“Čestitam vam svima na nastupu i načinu kako ste predstavljali hrvatski boks i našu domovinu Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Gruziji. Ponosni smo na vas i sretni što je Hrvatski boksački savez bio u mogućnosti poslati čak 10 boksačica i boksača u Tbilisi kako bi se okušali u najjačoj međunarodnoj konkurenciji. Tri medalje su veliki uspjeh za malu zemlju kao što je Hrvatska, čestitam vam svima, kao i vašim trenerima i klubovima.

Hvala roditeljima i vašim obiteljima koje vas podržavaju da se predano i vrijedno bavite sportom. Za hrvatski boks je vrlo važno što smo nastavili kontinuitet osvajanja odličja na najvećim natjecanjima i vjerujem da ćete vi kao naše mlade snage nastaviti s još većim uspjesima u budućnosti”, čestitao je Bono Bošnjak.

Uz medaljaše Niku Lopac (80 kg), Matea Pejića (80 kg) i Lovru Pavčeca (+80 kg), te 5. do 8. mjesto Brune Bačaca  kategoriji do 48 kg, u Tbilisiju na Europskom juniorskom prvenstvu Hrvatsku su još predstavljali: Ivan Mikulić (50 kg), Marko Vučković (54 kg), Luka Jerković (57 kg), Ante Milković (63 kg), Mauro Kelenc (66 kg) i Anthony Mirković (75 kg).

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje