Predator Makarska novi rasadnik boksača

Ugodno iznenađenje  Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene i mlađe seniore bio je Boksački klub Predator iz Makarske. Iako za sada nema previše dugu tradiciju i povijest. Klub koji je “papirnato” rođen 2005 . s ozbiljnim radom krenuo je 2008 godine te je u sustavu Hrvatskog boksačkog saveza posljednje tri godine.

Kako je sve počelo i gdje su sada objasnio nam je trener marin Glavina.

Na početku je zaista bilo teško. Trenirali smo po garažama , vani, odlazili u Split. Tamo nam je ruku pomoći pružio Željko Nežić dok je bio u BK Marijan. Put od nemila do nedraga stao je kada smo dobili priliku da se uselimo u novu Dvoranu za sportove u Makarskoj.

Koliko članova trenutačno imate?

U ovom trenutku ima nas 30 – tak. Dvorana je mala i mi trenutno ne možemo dobiti satnicu za treninge koju bi željeli. Tu su još dva tri kluba pa stoga moramo kombinirati kako da rad s juniorima, mlađim seniorima i seniorima bude čim kvalitetniji. Mi i oni naravno želimo što više nastupa i naslova. Kao i kod mnogih i kod nas su problem financije. Naime od grada Makarske još nismo vidjeli ni kune i stoga se sve svodi na entuzijazam i “kucanje” na novčanike roditelja. Mi smo ujedno prvi osnovani boksački klub u Makarskoj koji se temelji na čistom amaterizmu i ljubvavi prema ovom sportu.

Koji su boksači perjanice kluba?

Mi imamo tri viceprvaka Hrvatske . To su Luka Kapović, Frane Knezović i Kristina Vidović. Inače već spomenuti Luka Kapović bio je prošle godine treći na prvenstvu države, dok je ove godine odličan mladi potencijal  viceprvak kod mlađih seniora Ante Bilić.

Tko je još trener u klubu?

Pored mene je tu i Marko Stojanović koji kao pomočni trener skrbi i o kondicijskom pripremi Predatora.

Novi izazov?

Bit će prvenstvo Hrvatske od 24. do 28. ovog mjeseca za mlađe seniore i seniore. Tamo će, nakon što zaokružimo financijsku konstrukciju krenuti Luka Kapović, Nina Sapunarić i Marin Puharić. Putovati svaki put u Zagreb , Rijeku ili negdje drugdje bez sigurnih financija je muka živa koju treba doživjeti i riješiti. A nama za sada to uspjeva.

Ali idemo mi malo i u budućnost. Kažu perspektiva leži u šakama 16 – godišnjeg Ante Divića.

Da momak je mlad , visok, dobre koordinacije i za sada je bez borbe. Kako trenira tek par mjeseci on se uglavnom bavi sparinzima i treningom. Njegova jaka konstrukcija, volja za radom i želja za dokazivanjem trebali bi se vidjeti u kategoriji do 70 kg.

Tko ga je doveo u klub?

Klasika. Prijatelji su pokušali pa povukli i njega da bi ostao.

Što se vidi na njemu?

Da bi mogao biti drugi Stipe Drviš. Što više dati a što manje primiti . Uz dobar rad i malo sreće mogao bi bez slomljenog nosa u mirovinu ako do tada ostane u boksu.

Sve u svemu BK Predator iz Makarske polako ali sigurno gradi temelje koji bi bili bolji da se poklope i financije kojih za sada nema.