Pratljačić i Cvetković poraženi u Sofiji

strandza-1Hrvatski seniorski boksački reprezentativci Leo Cvetković (81 kg) i Luka Pratljačić (91 kg) završili su u eliminacijama svoje nastupe na 68. izdanju jakog međunarodnog turnira Strandza u Bugarskoj. Naši predstavnici startali su sa jakim suparnicima. Luka Prtljačić išao je na brončanog europljanina Islama Takeeva iz Rusija.

Nakon pet jakih rundi, suci su jednoglasno (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 29:28) dodijelili pobjedu Takeevu. Nažalost i Leo Cvetković nije uspio ostvariti pobjeedu na prvom jakom seniorskom turniru. Bolji od njega prema jednoglasnoj sudačkoj odluci bio je Denis Kaufer iz Švedske (29:28, 29:28, 29:28, 29:28, 30:27).

– Iako se to prema sudačkoj odluci ne može vidjeti, za nas je Leo Pobijedio. Samo je u jednoj rundi malo posustao, ali suci su očito gledali neki drugi meč – rekao je trener Zoran Kralj, uvjeren u nepravdu. U Sofiji je stiglo 260 boksača iz 33 zemlje i u turniru je od hrvatskih predstavnika preostao samo Marko Križanović u lakoj kategoriji. On danas boksa sa aktualnim europskim prvakom Bugarom Dimitrovim.