PPH U22: Uspješno odboksano finale

Od 12h na Velesajmu započele su finalne borbe za seniore do 22g. kojih je na rasporedu bilo ukupno 7. Rezultate pogledajte u nastavku.

FINALE 21.12.2019. – od 12 sati
1 60 Duje Antišić Pauk Filip Poturović Nova Gradiška abd0:5 r2
2 64 Ivan Baruškin Pitbull Erik Pijetraj Leonardo rsc 0:5 r1
3 69 Petar Cetinić Rijeka Andrija Gašpar Split rsc 5:0 r2
4 75 Josip Gečević Leonardo  Mladen Sobjeslavski Leonardo 1:4
5 81 Matej Uremović Rijeka Leo Cvetković Omega Zagreb wp 0:5
6 91 Tino Patrlj Infinitus Marko Ramljak Rijeka wp 5:0
7 91+ Josip Biletić Zadar Marijan Brnić Grom wp 5:0

Finale započinje uzbudljivo, u drugoj rundi predanom borbom  od strane Duje Antišića iz BK Pauk u kategoriji do 60kg, čime Filip Poturović iz BK Nova Gradiška postaje prvak seniora do 22god. u kategoriji do 60kg. Prekidom u drugoj rundi zlatno odličje je osvojio Erik Pijetraj iz Leonarda, a na isti način Petar Cetinić za BK Rijeka dolazi do prvog mjesta u kategoriji do 69kg. U uzbudljivom srazu dva člana istog kluba, u kategoriji do 75kg, Mladen Sobjeslavski odnosi pobjedu na bodove. U najborbenijem meču dana našli su se Matej Uremović i Leo Cvetković u kategoriji do 81 kg te su dodatno podigli atmosferu u ringu i zasluženo osvojili i pehar za najborbeniji par finala. U zadnjem finalnom meču, u teškoj kategoriji, Josip Biletić iz BK Zadar odnosi zlatnu medalju jednoglasnom odlukom sudaca.

Za najboljeg boksača prvenstva proglašen je Leo Cvetković iz BK Omega Zagreb a pehar je dodijelio Nenad Ivanković, Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza.

Za najboljeg tehničara prvenstva proglašen je Mladen Sobjeslavski iz BK Leonardo, a pehar je dodijelio Bono Bošnjak, Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Za najborbeniji par proglašeni su Matej Uremović iz BK Rijeka, i Leo Cvetković iz BK Omega Zagreb., a pehar je dodijelio delegat prvenstva, Dražen Kuhar.