PPH Seniori: Prtenjača najbolji boksač, Zeljko najbolji tehničar

stipeSjajnim finalima, pred prepunom dvoranom OŠ Novi Jelkovec okončano je četverodnevno 27. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore. Pred kamerama Sportske televizije, uz odličnu organizaciju BK Sesveta, klubu iz predgrađa Zagreba je potpuno zasluženo pripalo četiri naslova državnih prvaka te naslovi Najboljeg boksača prvenstva Stipana Prtenjače te Najboljeg tehničara Marka Zeljka.

– Prezadovoljan sam. Sve je bilo na izuzetno visokom nivou. Mečevi su bili izvrsni i publika je zaista mogla uživati u kvalitetnom boksu. – izjavio je Predsjednik Saveza Bono Bošnjak. Što se samih finala tiče, uz gromoglasno navijanje i boksači su dali sve od sebe.

U kategoriji do 56 kg u teškoj borbi, podijeljenom odlukom sudaca 2:1 slavio je Filip Poturović iz BK Nova Gradiška, te obranio naslov od Ivana Prskala iz BK Leonardo. U Kategoriji do 60 kilograma Stipan Prtenjača (Sesvete), uvjerljivo je protutnjao preko Mateja Šimeca iz BK Metalac. Poluvelter (64 klograma) donio je izjednačenu borbu Mihaela Jugovića iz Gladijatora i Erika Pijetraja iz Leonarda. Tu je podijeljenom odlukom slavio Erik Pijetraj kojji je obranio lanjski naslov. Velter je isto donio vanserijski dvoboj, povratnika Mate Rudana iz BK Pit bull i Marka Zeljka iz Sesveta. Rudan je silovito krenuo, dok je Zeljko tehničkim boksom odolijevao napadima. Nakon uzbudljive tri runde, jednoglasno je slavio Zeljko, kojemu je ovo još jedan naslov u nizu i treći pehar za najboljeg tehničara Prvenstva. Kreće srednja, u kojoj je neprikosnoven bio Luka Plantić (Sesvete) on je u iscrpljujućem meču superiorno pobijedio Lovru Krmpotića iz Gladijatora. U poluteškoj, nakon godine pauze, Damir Plantić osvojio je naslov sa talentirnim mladim Leom Cvetkovićem iz BK Predator. Riječanin je zaista odlično napadao, ali nije mogao protiv iskusnijeg i tehnički potkovanijeg Damira Plantića. Tako su još jednom braća Plantić uzela naslove prvaka.

U teškoj kategoriji imali smo još dva brata Josipa Bepa FIlipija i Tonija Filipija, oba boksača Gladijatora. Kao što je i bilo za očekivati, nije bilo bratskog dvoboja, već je na početku meča, Toni predao borbu starijem bratu. I na kraju, kvalitetna pobjeda mladog superteškaša Marka Miluna (Leonardo), koji je sjajnim boksom i dobro odrađenom taktikom za nijansu sa 2:1 odnio pobjedu favoriziranom Marinu Mindoljeviću iz Marjana.

Na samom prvenstvu, nastupilo je 55 boksača iz 27 hrvatskih klubova. gledajući statistički finala, sa četriri naslova prvaka najbolji su boksači BK Sesveta, te slijedi BK Leonardo sa dva prvaka i jednim viceprvakom, dok je BK Gladijator na trećoj poziciji sa jednim prvakom i tri viceprvaka. Spomenimo da je ujedno Filip Poturović jedini predstavnik negog od klubova prvaka, čije sjedište nije u Zagrebu.

REZULTATI FINALA:

  1. 56 kg PRSKALO IVAN LEO – POTUROVIĆ FILIP NVG 1:2
  2. 60 kg PRTENJAČA STIPAN SES – ŠIMEC MATEJ MET 3:0
  3. 64 kg  JUGOVIĆ MIHAEL GLA – PIJETRAJ ERIK LEO 1:2
  4. 69 kg RUDAN MATE PIT – ZELJKO MARKO SES 0:3
  5. 75 kg PLANTIĆ LUKA SES – KRMPOTIĆ LOVRO GLA 3:0
  6. 81 kg PLANTIĆ DAMIR SES – CVETKOVIĆ LEO PRE 3:0
  7. 91 kg FILIPI JOSIP BEPO GLA – FILIPI TONI GLA 3:0 ABD 1. runda
  8. +91 kg MINDOLJEVIĆ MARIN MAR – MILUN MARKO LEO 1:2

zeljko