PPH Seniori: Damir Plantić najbolji boksač

Teškaš Damir Plantić proglašen je najboljim boksačem 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu. On je u finalu na Velesajmu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Zvonimira Rebolja. Pokal najboljeg tehničara prvenstva otišao je ponovno u ruke Marka Zeljka (75 kg), kojemu je u drugom rundi predao Stipan Prtenjača.

Najborbenijim parom proglašeni su Matej Uremović i Luka Plantić u poluteškoj kategoriji. U sjajnom susretu jednoglasno na bodove slavio je Plantić. Izdvojimo da su tri boksača Leonarda postali prvaci u svojim kategorijama. Erik Pijetraj (63 kg) pobjedom nad Dijegom Mamićem, Mladen Sobjeslavski (75 kg) 4:1 pobjedom nad Gabrijelom Veočićem te Marko Milun (+91) bez borbe jer je Luki Pratljačiću u polufinalnoj pobjedi napukla vilica.

U ženskom dijelu natjecanja, najboljom boksačicom proglašena je Nikolina Ćaćić (57 kg) koja je slavila bez borbe nad Hrvojkom Čudinom. Marija Malenica (60 kg) proglašena je najboljom tehničarkom ženskog dijela turnira. Ona je u finalu prekidom nadboksala Deu Bolanču. Finale do 75 kg kod djevojaka uvjerljivo je dobila Lucija Bilobrk sugrađanku Ivonu Brnić, te je tako sda plitski Pitbull sa Malenicom i Bilobrk ima dvije od tri prvakinje države.

1 63 Erik Pijetraj Leonardo Dijego Mamić Pula WP 5:0
2 69 Marko Zeljko Salona Stipan Prtenjača Sesvete RSC 5:0
3 75 Mladen Sobjeslavski Leonardo Gabrijel Veočić Brod WP 4:1
4 81 Luka Plantić Salona Matej Uremović Rijeka WP 5:0
5 91 Damir Plantić Sesvete Zvonimir Rebolj Osijek WP 5:0
6 91+ Marko Milun Leonardo Luka Pratljačić Osijek WO 5:0
7 w57 Nikolina Ćaćić Omega Zagreb Hrvojka Čudina Omega Zagreb WO 5:0
8 w60 Dea Bolanča Pitbull Marija Malenica Pitbull RSC 0:5
9 w75 Ivona Brnić Grom Lucija Bilobrk Pitbull WP 0:5

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje