PPH Mlađi seniori: Antonio Tkalčić najbolji boksač prvenstva

cofOdličnim finalnim ogledima završilo je PPH za Mlađe seniore u Koprivnici. Nakon četiri dana i niza uzbudljivih dvoboja, finalni parovi pokazali su kako je nakon dugog niza godina kvaliteta boksača raspoređena na niz klubova. Tako je od 14 finalista ovog državnog prvenstva mlađih seniora 13 klubova imalo svoje predstavnike. I obzirom da je BK Zadar imao oba finalista u srednjoj kategoriji nakon dugog niza godina imamo slučaj da je sedam državnih prvaka iz različitih klubova što pokazuje sjajan porast rada po svim regijama.

U ovoj skupini različitosti najbolji je bio lakaš Antonio Tkalčić iz BK David.  On je u svom finalu sa Ramonom Ignjićem iz Ajkule kvalitetno odradio posao u jednoj od brojnijih kategorija ovog prvenstva, te je prema mišljenju stručne komisije i proglašen Najboljim boksačem prvenstva. Veliku podršku dao je i gradnačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji je u svom pozdravnom govoru pohvalio predani rad koprivničkog kluba i Predsjednika Dražena Kuhara, koji su na odličan način prezentirali podravski kraj i stavili ga na boksačku kartu Hrvatske.

Izdvojit ćemo i dva prekida zbog predaje protivnika Mateja Uremović (81 kg) i Domagoja Lovrečkog (91 kg) koji nastavljaju našu tradiciju kvalitetnih hrvatskih predstavnika te će sigurno na ovogodišnjem Europskom prvenstvu biti sa Tkalčićem u igri za medalje, kao i superteškaš Biletić ze poluvelteraš Petar Cetinić.

REZULTATI FINALA:

60 RAMONI IGNJIC(AJKULA) ANTONIO TKALČIĆ(DAVID) 0:3
64 ANTO JOZIĆ (BROD) PETAR CETINIĆ (LOKOMOTIVA) 0:3
69 DOMINIK ŠARIĆ (METALAC) JOSIP GEČEVIĆ (LEOARDO) 0:3 WO
75 DARIO PETRIC (ZADAR) ĐENO SKROĆE (ZADAR) 3:0
81 MATEJ UREMOVIĆ (RIJEKA) JERE PERIĆ (BANDITS) 3:0 ABD 1r
91 DOMAGOJ LOVREČKI (GLADIJATOR) RINO CAKTAŠ (PAUK) 3:0 ABD 1r
+91 JOSIP BILETIĆ (ZADAR) JOSIP ROGULJIĆ (SINJ) 3:0