PPH MLAĐE DOBNE SKUPINE Svi rezultati finala i 24 nova prvaka Hrvatske! Najuspješniji Ares Zadar, Nokaut, Osijek, Riječani, Križevčani, Brođani… prvo zlato i za Torcidu Split!

U Zagrebačkom boksačkom centru završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine u odličnoj organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza. Završnog dana, u nedjelju 23. svibnja 2021. održana su 24 finalna meča u kategorijama mlađih kadeta i kadeta i dobili smo 24 nova državna prvaka u mlađim dobnim skupinama.

Svi rezultati finalnih mečeva i novi prvaci Hrvatske za mlađe kadete i kadete nalaze se u sljedećem prvitiku:

REZULTATI FINALE

Za najboljeg boksača u konkurenciji mlađih kadeta proglašen je Đovani Gartner iz BK Osijek koji je uvjerljivo dominirao i uvjerljivo osvojio zlato u kategoriji 44,5 kilograma.

Najbolji tehničar među mladim kadetima je Jan Mikulić (BK Radnički Sl. Brod) koji je postao prvakom u kategoriji 62 kg.

Najbolji boksač u kadetskoj kategoriji u Hrvatskoj je Lucas Mirković (Arena Pula) koji je dominantno osvojio zlato i titulu prvaka u kategoriji 48 kg.

Najbolji tehničar među kadetima bio je Marko Gregurić (Leonardo), novi prvak u kategoriji 68 kg.

U finalima mlađih kadeta najuspješniji na prvenstvu su bili mladi boksači Osijeka s dvije zlatne medalje (Đovani Gartner 44,5 kg i Niko Vuković 46 kg, a dodali su i kadetsko srebro (Mate Jukić 54 kg).

U kadetskoj konkurenciji BK Nokaut Zagreb osvojio je u završnim borbama tri zlata: Sebastijan Čičić 52 kg, Bernard Grgić 62 kg i Andrija Dominković 80 kg, a imaju i dvoje bronce: mlađi kadet Valentino Salkić 46 kg i kadet Sebastijan Čibarić 54 kg.

Sveukupno su najbogatiju žetvu imali mladi boksači Aresa iz Zadra: tri prvaka Hrvatske (ml. kadet Mihael Baričević 48 kg, kadeti Niko Dražina 50 kg i Marino Sudinja 65 kg), tri viceprvaka: Andrejas Baričević 52 kg, Ivan Nekić 62 kg, Anes Sabljaković 65 kg) uz jednu brončanu medalju (Luka Ninčević 59 kg).

Bogati ulov u finalima su ostvarili mladi riječki boksači – dva naslova prvaka osvojili su mladići BK Rijeke: zlatni Aleksandar Leon Čule (46 kg) i Duje Kutleša (56 kg), dva naslova i za Team Predator iz Rijeke: Toma Krmpotić MLK 56 kg, Ivano Jakšić K72 kg uz dva srebra: Aleksandro Šnajder MLK 48 kg i Karlo Jakšić MLK 56 kg, a dvije medalje u finalima izborili su i borci BK Kinga iz Rijeke: zlatni Sadik Krasnić K76 kg i srebrni Mateo Bobaš K48 kg.

Dva zlata ponijeli su i mladići iz BK Leonarda: Adem Gasi 38,5 kg i Marko Gregurić 68 kg.

Sve čestitke i uspješnom BK Ronin iz Križevaca za čak šest odličja: zlatni Matija Berend 54 kg, srebrni Mateo Duspara 44,5 kg, Dorijan Hum 59 kg, Luka Štefoić 90 kg, te brončani Antun Lugomer i Martin Ivšak.

Klasu su pokazali i Brođani: Jan Mikulić (Radnički Sl. Brod) je zlatni u kategoriji 62 kg i najbolji tehničar među mlađim kadetima, zlatni Dominik Raguž (Brod) u K40 kg, srebrni Gabriel Kapetanić (Brod) u MLK 62 kg, Karlo Marinić (Radnički) u K 38,5 kg i Ivan Jukičić (Brod) u K80 kg, uz još tri bronce Dino Vukojević, Petar Brkić i Juraj Tutundžić (svi Brod)

Posebni razlog za slavlje ima BK Torcida Split, mladi klub koji se od ove godine po prvi put natječe na državnim prvenstvima – osvojili su prvu medalju za klub u povijesti, i to zlatnu u najtežoj kategoriji – novi kadetski prvak Hrvatske do 90 kg je torcidaš Ivan Mamić! Sve čestitke za povijesni uspjeh i predani rad koji već donosi lijepe uspjehe Torcidi!