POVRATAK OLIMPIJACA Nikolina Ćaćić: Počinjem se pripremati za OI 2024! Luka Plantić: Nadam se medalji na SP-u u Beogradu!

POVRATAK OLIMPIJACA Nikolina Ćaćić: Počinjem se pripremati za OI 2024!                  Luka Plantić: Nadam se medalji na SP-u u Beogradu!

Hrvatski olimpijski odbor, uz Hrvatski boksački savez, organizirao je u Zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’  lijep i dostojanstven doček za naše boksačke olimpijce Nikolinu Ćaćić i Luku Plantića, trenere Franju Kristića i Tomislava Bašića koji su se u četvrtak, 29. srpnja u kasnim večernjim satima vratili iz Tokija u Zagreb.

Uz predstavnike HOO-a dočekali su ih predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza, Zagrebačkog boksačkog saveza, klubova BK Omega i iz Sesveta, olimpijske TV, obitelji, prijatelji… Odmah iz Zračne luke HOO je organizirao i prijevoz Luke Plantića i Tomislava Bašića u Solin gdje su ih čekali njihovi najdraži, supruge i djeca.

Prenosimo objavu za medije Hrvatskog olimpijskog odbora:

“Zajedno su izborili nastup na OI Tokio 2020. u Parizu početkom lipnja ove godine, zajedno su završili svoje nastupe u drugom kolu olimpijskog boksačkog
turnira u Tokiju, zajedno su se i vratili u Hrvatsku.

Naravno, riječ je o našim boksačkim predstavnicima na Olimpijskim igrama u Japanu, Nikolini Ćaćić i Luki Plantiću. U zagrebačkoj zračnoj luci „dr. Franjo Tuđman“ za njih i njihove trenere, Tomislava Bašića i Franju Kristića, kao i za sve druge hrvatske sportaše, priređen je srdačan doček.

Uz predstavnike Hrvatskog olimpijskog odbora koje su predvodili glavni tajnik Siniša Krajač i voditelj Ureda lokalnog sporta Hrvoje Balena, bile su tu i njihove obitelji te prijatelji iz Saveza i klubova.

Kao što je poznato, Nikolina Ćaćić bila je prva hrvatska boksačica u povijesti koja je nastupila na Olimpijskim igrama. Ona je ujedno bila i najmlađa hrvatska sportašica u Tokiju. Nakon što je u 1. kolu uvjerljivo pobijedila favoriziranu Amerikanku Yarisel Ramirez 5:0, i postala priča dana, u drugom nastupu je poražena s istim rezultatom od 12 godina starije i iskusnije Kanađanke Caroline Veyre.

Premda je nakon poraza bila jako tužna, Nikolina je svjesna da
vrijeme radi za nju te da je nova prilika da ispuni još jedan olimpijski san i eventualno osvoji medalju, već za tri godine.

Nikolina Ćaćić:
„Stvarno sam presretna i prezadovoljna. Prije odlaska u Tokio rekla sam da želim maksimalno uživati u svakoj minuti borbe i to sam napravila. Makar, drugi meč nije prošao baš dobro u moju korist. Ja sam svoj cilj napravila i znam što me čeka u sljedećem olimpijskom ciklusu. Sad se vraćamo u dvoranu i nastavljamo s radom.“

Luka Plantić se također morao oprostiti nakon druge borbe. On je u prvom nastupu pobijedio Jordanca Adela Riyada Odai Al Hindawija 3:2. Nije bio previše zadovoljan svojom borbom i najavio je puno odlučniji nastup u drugoj borbi protiv Meksikanca Rogelia Torresa Romera.

Bila je to borba u kojoj je izmijenjeno mnogo teških udaraca. Prva runda je
pripala našem Luki, druga Meksikancu, a u presudnoj trećoj rundi, suci su dali prednost njegovom suparniku i Plantić je tako završio svoj nastup u Tokiju.

Luka Plantić:
„Meč je već zaboravljen, idemo sad dalje, spremati se i nastaviti pripreme. Čeka nas Svjetsko prvenstvo u Beogradu i nadamo se medalji. U olimpijskom selu je bilo zabavno, prolaziš, raspituješ se malo i o drugim sportovima, tako da stvarno je dobro bilo.“

Pariz je bio sretan grad za Nikolinu Ćaćić i Luku Plantića jer su u njemu izborili svoju olimpijsku vizu za Tokio. Pariz je za tri godine domaćin Olimpijskih igara. To je sjajna prilika da u gradu velike sreće ispišu nove lijepe stranice hrvatske olimpijske i boksačke povijesti”, završava službena objava HOO-a.

Luka Plantić novinaru i uredniku Dragi Ćosiću još je odgovorio na pitanje o nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024:

“Ne znam, sad je Svjetsko prvenstvo, a vidjet ćemo za Pariz”

Drago Ćosić ponovio je pitanje planira li nastup na OI u Parizu 2024. kada će Luka biti u najboljoj boksačkoj dobi – napunit će 27 godina.

“Ne znam, o tome ćemo još razmisliti”, rekao je Luka naslutivši planove o kojima je razmišljao i prije Tokija kako ima ozbiljne ponude za prelazak u profesionalni ring.

Video izvještaj s dočeka naših olimpijaca nalazi se na facebook profilu Croatian Boxing Federation

Foto: HOO

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje