POJAŠNJENJE HBS-a ZBOG ČEGA SE 34. POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE (25.-28. I. 2024.) NE ODRŽAVA U ZAGREBAČKOM BOKSAČKOM CENTRU Kome je to u interesu izbaciti hrvatski boks iz jedinog boksačkog centra u Hrvatskoj?!

POJAŠNJENJE HBS-a ZBOG ČEGA SE 34. POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE I SENIORKE (25.-28. I. 2024.) NE ODRŽAVA U ZAGREBAČKOM BOKSAČKOM CENTRU Kome je to u interesu izbaciti hrvatski boks iz jedinog boksačkog centra u Hrvatskoj?!

Priopćenje

Ponuda 94-JP HBS (račun za održavanje Zagreb Grand Prixa u ZBC-u na Velesajmu)

prometi-1101575189 – 2024-01-24T095925.743 (1) Plaćeni račun za 5. Zagreb Grand Prix 6.-9. 12. 2023.

Ponuda 14-JP HBS (predračun za održavanje PPH-a 2024. u ZBC-u na Velesajmu)

Zbog brojnih upita naših članova i klubova zbog čega se 34. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u boksu (24.-28. siječnja 2024. godine) NE ODRŽAVA u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, Hrvatski boksački savez izdaje sljedeće pojašnjenje:

1. Ured Hrvatskog boksačkog saveza i osobno predsjednik HBS-a Bono Bošnjak sa svoje strane učinili su sve kako bi se državno seniorsko prvenstvo održalo u Zagrebačkom boksačkom centru kao jedinom sportskom objektu u Hrvatskoj namijenjenom isključivo za održavanje boksačkih natjecanja.

2. Hrvatski boksački savez u interesu boksa i naših boksača bio je spreman ispoštovati sve uvjete i platiti traženi iznos od Ustanove za upravljanje sportskim objektima Zagreb (iznos od 5.812,50 EURA vidljiv iz privitka!), kao što je i dosad uredno podmirivao sve svoje obveze prema Ustanovi koja upravlja ZBC-om, premda nemala sredstva za korištenje prostora nisu budžetirana (HBS-u se ne dodjeljuju sredstva za organizaciju sportskih natjecanja) i HBS ih mora osigurati iz vlastitih izvora.

3. Iz priloženog računa vidljivo je i koliko je Hrvatski boksački savez platio korištenje prostora
Zagrebačkog boksačkog centra za 5. Zagreb Grand Prix održan od 6-9. prosinca 2023. godine (4.479,30 EURA!).

4. Hrvatski boksački savez, bez obzira što podmiruje sve tražene obveze od Ustanove koja upravlja ZBC-om, ne nailazi na razumijevanje i stavlja ga se u neprimjeren i otežavajući položaj prema Ustanovi za upravljanje sportskim objektima Zagreb.

5. Navest ćemo samo svježe primjere iz 2023. godine – u ljeto 2023. godine u terminima priprema juniorske reprezentacije Hrvatske za EP, u Zagrebački boksački centar nije dozvoljen ulazak juniorskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine koje smo pozvali na pripreme kako bi pomogli našoj reprezentaciji, te je njihov ulazak, s ciljem kako bi samo razgledali ZBC, naplaćen prema komercijalnom cjeniku za sat vremena treninga!

6. U Zagrebački boksački centar učestalo se ograničava ili ne dozvoljava ulazak hrvatskim
reprezentativcima, pa i OLIMPIJCIMA izvan Zagreba, koji dogovaraju sparinge i zajedničke treninge s kolegama iz zagrebačkih klubova.

7. Zbog krajnje nepovoljnih uvjeta nijedno kolo ovogodišnje Prve Hrvatske boksačke lige nije se održalo u Zagrebačkom boksačkom centru, nego u Bartolovcu, Kutini, Vukovaru i dvaput u Splitu.

8. Dok je Zagrebački boksački centar od 2400 m2 bio prazan, istodobno je posljednje, 5. kolo Hrvatske boksačke lige (20. I. 2024.) održano u prostoru BK Pit Bull Split od stotinjak m2, namijenjenom
prvenstveno treninzima, a ne za održavanje natjecanja. Pritom su mnogi klubovi otkazali odlazak u Split zbog krajnje nepovoljnih vremenskih uvjeta i zatvorenih cesta prema Dalmaciji.

9. Nije nevažno spomenuti da je PRVO ovogodišnje natjecanje (za početnike) u Zagrebačkom
boksačkom centru planirano tek 16. ožujka 2024. godine, a da natjecateljskih turnira nema prije LISTOPADA 2024. godine!

10. Hrvatski boksački savez uvijek se zalagao i zalagat će se da svojim boksačicama, boksačima i  klubovima omogući što više natjecanja godišnje, međutim neće pristajati na ucjene koje ga stavljaju u nepovoljan, pa i ponižavajući položaj.

11. Isto tako, Hrvatski boksački savez čvrstog je uvjerenja da bi Zagrebački boksački centar trebao biti maksimalno u funkciji boksa i na raspolaganju boksačicama i boksačima za što je i namijenjen.

12. Možemo zaključiti kako je nekome u interesu izbaciti hrvatski boks iz Zagrebačkog boksačkog
centra! Opravdano pitamo: KOME JE TO U INTERESU IZBACITI HRVATSKI BOKS IZ JEDINOG BOKSAČKOG CENTRA U HRVATSKOJ!?

13. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke (25.-28. siječnja 2024.) održat će se u
multifunkcionalnoj sportskoj dvorani moderne Osnovne škole Jelkovec (Ulica Dragana Plamenca 1, Sesvete).

Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje