PODJELA PAKETA OPREME SPLITSKIM KLUBOVIMA U Splitu se sljedeće godine pokreće i stručna edukacija za boksačke trenere

Podjela paketa sportske opreme HBS-a boksačkim klubovima iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije organizirana je u srijedu, 15. prosinca 2021. u Športskom centru Gripe u Splitu.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak pozdravio je brojne predstavnike splitskih i klubova iz okolice:

“Važnije od darovnih paketa je što smo se okupili u tolikom broju, jer potrebno nam je zajedništvo i samo ako smo jedinstveni, onda smo i jaki i možemo podizati svi skupa splitski, dalmatinski i hrvatski boks. Treneri i rad u klubovima su najbitniji, a za to nam trebaju i kvalitetna natjecanja i turniri koje želimo u svim županijama u spomen na naše branitelje i boksačke velikane, a Split se puno puta dokazao kao vrhunski domaćin sjajnih boksačkih priredbi, kao što je ove godine u vrijeme pandemije bio i međudržavni susret Hrvatske i Italije. Pokrećemo upravo u Splitu i zahvaljujući članu Izvršnog odbora HBS-a prof. Saši Krstuloviću i Kineziološkom fakultetu u Splitu i stručnu izobrazbu za boksačke trenere. Puno nas čeka posla u cilju razvoja hrvatskog boksa i želim vam svima sretan Božić i puno zajedničkih uspjeha u novoj godini.”

Uz predsjednika Bošnjaka komplete opreme su uz riječi zahvale dijelili domaćini iz Splita – olimpijac Vedran Đipalo, predsjednik Županijskog boksačkog saveza Boris Vujević, dopredsjednik Davor Jurić i član Izvršnog odbora HBS-a prof. Saša Krstulović, a svima se obratio i iskusni splitski sudac i boksački djelatnik Žarko Mladin.

Prof. Saša Krstulović pojasnio je da će stručna edukacija iz Splita biti dostupna za sve trenere u Hrvatskoj i da će se moći pratiti online iz svih drugih gradova i mjesta.

Pakete opreme primili su u Splitu klubovi: Grom, Infinitus, Joker, Klis, Leonid, Marjan, Pauk, Podstrana, Predator, Makarska, Sinj, Split, Sv.Duje, Torcida, Salona, Pit bull, Jelsa, Gradac i Knockout.

Split kao sportski grad i Splitsko-dalmatinska županija kao rasadnik talenata dali su puno velikih imena hrvatskog boksa, prvaka i olimpijaca, počev od najvećeg hrvatskog sportaša 20. stoljeća Mate Parlova, jer puno je tu klubova i darovitih mladih sportaša i uz poboljšanje uvjeta i stručnog rada, te zajedništvo i suradnju između svih klubova, imaju golemi potencijal pretočiti to u vrhunske kvalitetne sportaše za europski i svjetski vrh.