Podgora: Hrvatska – Mađarska 6:4

Hrvatska boksačka reprezentacija odlično je odradila i drugi prijateljski susret sa Mađarskom, povodom Dana boksa turističko sportske priredbe na makarskoj rivijeri. Riva u Podgori bila je gotovo premala za par tisuća gledatelja koji su uživali uboksačkom spektaklu na otvorenom.

Nakon uvodnog sparinga Duje Lipšanovića i Luke Milana, na ring su izašli i seniori. U uzbudljivim i podjednakim susretima nakon četiri susreta rezultat je bio izjednačen. Uslijedio je susret superteške kategorije, i tri jake runde ispunene teškim udarcima. Nakon tri runde i jednoglanom sudačkom odlukom za konačnih 6:4 za Hrvatsku pobjedu je odnio Braniir Lovren.

– Prezadovoljni smo odrađenim. Nakon ove dvije priredbe na makarskoj rivijeri uspjeli smo promovirati naš sport među širom publikom Susreti su bili izuzetno kvalitetni i zahvalni smo i Predsjedniku Mađarskog boksačkog saveza, Zsoltu Erdeiu koji je uveličao ovu podgorsku priredbu odrađenu u suradnji sa Načelnikom Antom Milčićem. – zaključio je Predsjednik Saveza Bono Bošnjak.

REZULTATI:

69 kg Kozák Laszlo (Hun)-Mihael Jugović  (Hrv) 3:0
75.kg Oroyovwe Onoriode Isaac (Hun) – Marko Zeljko (Hrv) 0:3
81 kg Kovács Pál (Hun) –  Luka Plantić (Hrv) 0:3
81kg, Lukácsy Bence (Hun) – Nikica Radonić (Hrv) 2:1
91+kg  Bogáncs János (Hun) – Branimir Lovren (Hrv) 0:3