PLANTIĆEV NOVI IZAZOV U PROFESIONALNOM RINGU Olimpijac Luka Plantić pod vodstvom Pedra Diaza borit će se u Miamiju 11. veljače 2022.

Luka Plantić (25), najuspješniji hrvatski boksač prošle godine, koji se borio u osmini finala poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju i na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, te oba puta bio zaustavljen podijeljenim (kontroverznim!) sudačkim odlukama, ove godine oprobat će se ponovo u profesionalnom ringu.

Naš višestruki prvak Plantić još je 2014. godine bio juniorski prvak Europe, te juniorski viceprvak svijeta,, a osvojio je i broncu na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine u Kini.

Prije tri godine borio se u profesionalnom ringu i upisao tri pobjede u tri nastupa u Njemačkoj. Sada ima dogovoren profesionalni meč u Miamiju 11. veljače 2022. godine i već ovoga tjedna putuje u Ameriku. Po dolasku na Floridu saznat će i ime prvog potivnika.

Profesionalne borbe u Miamiju organizira proslavljeni kubanski trener Pedro Luis Diaz Benitez, jedan od najcjenjenijih boksačkih trenera u svijetu koji nosi i titulu doktora sportskih znanosti.

Predsjednik je Znanstvene komisije Srednjoameričke boksačke federacije, te sveučilišni profesor s nizom znanstvenih radova i knjiga o metodologiji treninga vrhunskih boraca i sportaša.

Pedro Diaz sada živi i vodi boksački centar u Miamiju, a u kubanskoj reprezentaciji odradio je pet olimpijskih ciklusa osvojivši s kubanskim boksačima 20 zlatnih medalja, šest srebrnih i tri brončane.

Pedro Diaz u početku profesionalne karijere trenirao je i našeg brončanog olimpijca (Rio 2016.) Filipa Hrgovića, pa je već boravio i u Hrvatskoj.

Luka Plantić s Diazom je trenirao u prosincu 2021. godine za vrijeme dvotjednog boravka u Švicarskoj gdje je kubanski stručnjak vodio kamp na poziv švicarskih domaćina.

Za povratak u profesionalni ring Plantić je nastavio raditi u matičnom klubu u Solinu pod paskom trenera Tomislava Bašića, a završni dio priprema za borbu 11. veljače odradit će u Miamiju s Pedrom Diazom.

S Lukom Plantićem na boksačkom spektaklu u Miamiju nastupit će i Branimir Malenica (28), Imoćanin koji se boksački razvio i borio u Njemačkoj, a prošle godine nastupao je i za splitsku Torcidu.

Luka Plantić planira nastupati i nametnuti se u u profesionalnim mečevima u poluteškoj kategoriji, a ne želi odustati ni od olimpijskog boksa, pa ako se ukaže prilika i od novog prodora i nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Lani se nakon olimpijskih kvalifikacija u profesionalne vode upustila i naša olimpijska kandidatkinja, Splićanka Marija Malenica i zbog toga preselila u London, a u profesionalnom boksačkom debiju upisala je prošle jeseni prvi trijumf na profi-priredbi u Skoplju.

Proslavljeni kubanski trener Pedro Diaz, koji je za profi-mečeve ispočetka trenirao i Filipa Hrgovića, vodit će Luku Plantića u novim profesionalnim mečevima