Plantić prvak Balkana

Luka Plantić ovog je vikenda postao Balkanski prvak u poluteškoj kategoriji. On je u finalu prekidom u drugoj rundi pobijedio Sašu Milovca iz Srbije. Uz njega Hrvatska je imala još dva finala u turskoj Antaliji. Marija Malenica boksala je sa Sati Burku iz Turske, dok je Luka Pratljačić boksao sa Crnogorcem Kenanom Husovićem u superteškoj kategoriji.

Malenica nije uspjela nadboksati jaku turkinju usprkos snažnim napadima. Tako da je naša boksačica u konačnici osvojila srebrnu medalju u jakoj konkurenciji lake kategorije. Luka Pratljačić nije imao nimalo lak posao. On je u finalu imao Crnogorca, koji je aktualni prvak njemačke u superteškoj kategoriji, koji je na tom natjecanju pobijedio i Lukinog suparnika iz polufinala Europskog U22 prvenstva ove godine. Koliko je meč bio tijesan, govori činjenica kako je Luka tiesno na bodove 4:1 izgubio od Kenana, čime je zaokružio hrvatski konto medalja na zlato i dva srebra.

Ovo je sjajan uspheh na Prvenstvu Balkana, koje je ponovno uspostavljeno nakon gotovo 20 godina pauze. Hrvatska je na natjecanju imala četiri natjecatelja i vraća se sa tri medalje. Čestitke boksačima i boksačici i stručnom vodstvu.