Plantić najbolji boksač Slovenija opena

Hrvatski poluteškaš Damir Plantić, osvojio je naslov najboljeg boksača turnira Slovenia open, koji se do nedjelje boksao u Sloveniji. Damir je nakon pobjeda prethodna dva dana, u finalu potpuno deklasirao domaćina Deanisa Lazara, čime je pokazao sjajnu formu uoči odlaska na Europske igre u Minsk.

Odlični su bili i Marko Zeljko (69 kg) te Mladen Sobjeslavski, koji su se također okitili zlatom. Oba su u finalu tukla Slovence Aljaže. Zeljko u velteru Sircelja, a Sobjeslavski proslavljenog Venka u srednjoj. Imali smo i dva srebra, Ramon Ferati je u lakoj izgubio finale od Slovenca Tadeja Černoge, dok je Toni Filipi u jakom finalu poražen od Ekvadorca Julia Castilia. Kod seniora, bronce su osvojili još Sara Smajić Luzar u 57 kg, Ivan Tomljenović u 75 kg i Erik Pijetraj u 64 kg.

Što se mlađih seniora tiče, zlato je u svom finalu protiv Mongolke Yesugen osvojila Nikolina Ćaćić u 57 kg, dok je teškaš Gabrijel Solomun osvojio srebro.

Kod kadeta srebra su osvojili Maks Kreszinger (41,5 kg) i Pero Katušić (65 kg), Dok su se broncama okitili Matko Stojanović (41,5 kg) Janko Gros i Marko Vučković (48 kg) te Roko Jelić (52 kg).