Pevex nastavio generalno sponzorstvo Hrvatskog boksačkog saveza

Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, danas je produžio ugovor s Hrvatskim boksačkim savezom te tako treću godinu za redom dao podršku krovnoj instituciji hrvatskog boksa. Ugovor je potpisan na godinu dana.

Nastavljamo i u otežanoj ekonomskoj situaciji podržavati razvoj sporta i boksačke plemenite vještine, koja u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i koja je dala brojne prvake. No ovom podrškom Hrvatskom boksačkom savezu želja nam je prvenstveno potaknuti mlade osobe da se počnu baviti sportom, jer u zdravom tijelu vlada i zdravi duh. Sport je uvijek bio bitan za hrvatske građane i mi iz Pevexa im želimo dati našu maksimalnu potporu jer nam je od presudnog značaja biti društveno odgovorna kompanija.“, izjavio je povodom potpisivanja ugovora Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevex d.d.

Zahvalu povodom nastavka suradnje te brige za hrvatski boks, ali i razvoj sporta u Hrvatskoj izrazio je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak“Ponosni smo što je Pevex još jednu godinu zaredom prepoznao naš rad i vidi u nama kvalitetnog partnera. Naša suradnja se produbljuje, kako vidite, s Pevex ligom koja je krenula ove godine te vjerujemo da ćemo zajedno još mnogo puta slaviti uspjehe naših sportaša. Mi smo zahvalni na podršci. Drago mi je da naši sportaši, koji su među zadnjima nastupali uoči pauze, među prvima nastavljaju sa svojom sezonom.“, izjavio je Bošnjak.

Uz sportaše, konferenciji je nazočio i Željko Mavrović, „Šaka sa Srednjaka“, koji je ujedno i sportski direktor boksačke reprezentacije.

Ponosni smo što je ovako uspješna tvrtka, s velikim brojem zaposlenih, prepoznala rad Hrvatskog boksačkog saveza, čime još jednom potvrđuje svoj pozitivan doprinos zajednici.“naglasio je Mavrović.

Podsjetimo, Pevex konstantno ulaže u razvoj sporta u Hrvatskoj, a uz Hrvatski boksački savez od prošle godine podupire, kao glavni pokrovitelj, Hrvatski paraolimpijski odbor.

Nakon potpisivanja ugovora o sponzorstvu s Pevexom Hrvatski boksački savez održao je drugo kolo Pevex lige, u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra, s programom od pet mečeva.

Nakon što je u ožujku održano prvo kolo pred ispunjenim tribinama splitske dvorane Gripe, drugo kolo u Zagrebu, održalo se bez gledatelja u dvorani. No srećom, kako trenutno stvari stoje, Sportska televizija je organizirala izravan prijenos iz dvorane.