PETORICA HRVATSKIH BOKSAČA OTPUTOVALI NA SVJETSKO PRVENSTVO MLAĐIH SENIORA U ŠPANJOLSKOJ Gregurić, Tomkić, Buzik, Debanić i Mirković u borbama za odličja na rekordnom SP-u u La Nuciji, Alicante

PETORICA HRVATSKIH BOKSAČA OTPUTOVALI NA SVJETSKO PRVENSTVO MLAĐIH SENIORA U ŠPANJOLSKOJ Gregurić, Tomkić, Buzik, Debanić i Mirković u borbama za odličja na rekordnom SP-u u La Nuciji, Alicante

Petorica hrvatskih reprezentativaca otputovalo je na Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u La Nuciji/ Alicante u Španjolskoj od 14. do 26. studenoga 2022. godine. Našu delegaciju ispred prostorija Hrvatskog boksačkog saveza u Zagrebu ispratio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović. 

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu predstavljati:

do 60 kg: Ante Ivan Gregurić (Leonardo Zagreb)

do 67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

do 71 kg: Leon Buzik (Rijeka)

do 75 kg: Gabrijel Debanić (Leona Zagreb)

do 80 kg: Anthony Mirković (Arena Pula)

Vodit će ih izbornik mlađih seniora Yousef Hasan (Nokaut Zagreb) uz izbornika seniora Kristijana Hodaka (Rijeka) i trenera Danijela Vekića (Leona Zagreb), uz team menadžericu svih nacionalnih selekcija Nikolinu Jurić, a uz našu reprezentaciju bit će i predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić. 

Četvorica naših reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo (Ante Ivan Gregurić, Fabijan Tomkić, Leon Buzik i Gabrijel Debanić) predstavljali su Hrvatsku i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Sofiji, a Buzik i Tomkić borili su se u četvrtfinalu i ostali samo korak do medalje.

Proljetos na Europskom prvenstvu četvrtfinale je podijeljenom odlukom izgubio i Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji, koji zbog ozljede propušta svjetsku smotru u Alicanteu. Riječanin Leon Buzik osvojio je peto mjesto i na lanjskom Europskom prvenstvu 2021. godine u Budvi.

Na Svjetskom prvenstvu u La Nuciji, Alicante, posljednjem ovogodišnjem velikom europskom ili svjetskom prvenstvu,  prijavljeno je rekordnih 684 mladih boksačica i boksača  iz 89 država svijeta (476 boksača i 208 boksačica). Najbrojniji su boksačice i boksači iz Europe – 321 natjecatelj. Mladi boksačice i boksači borit će se za medalje u 13 muških težinskih kategorija i 12 ženskih.

Sretno našim mladim reprezentativcima na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj!

Hrvatski reprezentativci dosad su u 2022. godini osvojili 12 medalja na najvećim natjecanjima: Gabrijel Veočić zlato i Noa Ježek broncu na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Luka Plantić broncu na Europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji, te Luka Pratljačić broncu na Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj, dok su boksačice donijele rekordnih osam odličja: Sara Beram broncu s Europskog prvenstva seniorki u Budvi, Nikolina Ćaćić srebro s Europskog prvenstva U-22 u Poreču, te Mariela Šteko zlato, Lana Paljušić i Nika Lopac bronce na Europskom juniorskom prvenstvu u Italiji i Lorena Horvat zlato, a Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje