PETORICA HRVATSKIH BOKSAČA NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U ŠPANJOLSKOJ (14.- 26. studenoga 2022.) Gregurić, Tomkić, Buzik, Debanić i Mirković u borbi za odličja na SP-u u La Nuciji (Alicante)

PETORICA HRVATSKIH BOKSAČA NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U ŠPANJOLSKOJ (14.- 26. studenoga 2022.) Gregurić, Tomkić, Buzik, Debanić i Mirković u borbi za odličja na SP-u u La Nuciji (Alicante)

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i ml. seniorke od 14. do 26. studenoga 2022. u španjolskoj La Nuciji (regija Alicante) predstavljati petorica boksača:

do 60 kg: Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb)

do 67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

do 71 kg: Leon Buzik (Rijeka)

do 75 kg: Gabrijel Debanić (Leona Zagreb)

do 80 kg: Anthony Mirković (Arena Pula)

Naše mlade boksače vodit će izbornik mlađih seniora Yousef Hasan (Nokaut Zagreb) uz izbornika seniora Kristijana Hodaka (Rijeka) i trenera Danijela Vekića (Leona Zagreb), uz team menadžericu svih nacionalnih selekcija Nikolinu Jurić. 

Hrvatska reprezentacija za SP mlađih seniora u Alicanteu putuje iz Zagreba u subotu, 12. studenoga 2022. godine.

Sva petorica naših reprezentativaca su državni prvaci u svojim kategorijama. Hrvatska je i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji (Bugarska) u travnju 2022. godine imala petoricu predstavnika – četvoricu koji će nastupiti i na SP-u u Španjolskoj (Gregurić, Tomkić, Buzik, Debanić), te Lovru Pavčeca (Nokaut Zagreb) u superteškoj kategoriji.

Superteškaš Lovro Pavčec morat će preskočiti Svjetsko prvenstvo zbog problema s ozljedom koljena, a Pavčec je dosad već osvajao odličja na europskim prvenstvima kadeta i juniora.

Na Europskom prvenstvu u travnju trojica naših mlađih seniora borili su se za medalje u četvrtfinalnim borbama: Fabijan Tomkić, Leon Buzik i Lovro Pavčec. Sva trojica ostala su samo na korak do medalje, kao Leon Buzik i na Europskom prvenstvu 2021. godine u Budvi kada je osvojio peto mjesto, a izgubio je od europskog prvaka iz Ukrajine.

Naši mladi reprezentativci ostavili su vrlo dobar dojam na travanjskom EP-u u Bugarskoj, upisali su šest pobjeda, a do medalja su ih dijelile doslovno nijanse. Iskustvo iz borbi za medalje i te kako će im značiti u dvobojima s najboljim mlađim seniorima na svijetu (boksači rođeni 2004. i 2005. godine).

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan kaže:

“Naši boksači pokazali su da imaju potencijal za medalje. Šteta što ih nisu uspjeli osvojiti već na Europskom prvenstvu u Sofiji na kojem nam je nedostajalo samo malo više sreće, a vjerujemo da ćemo zato uspjeti na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj”.

Na Svjetskom prvenstvu u La Nuciji, Alicante prijavljena je rekordna brojka od 684 sportaša iz 89 država svijeta (476 boksača i 208 boksačica). Najbrojniji su boksačice i boksači iz Europe – 321 natjecatelj. Mladi boksačice i boksači borit će se u 13 muških težinskih kategorija i 12 ženskih.

Zanimljivo, ovo je prvo svjetsko boksačko prvenstvo uopće koje se održava u Španjolskoj čiji Boksački savez obilježava 100 godina postojanja, a dosad su uvijek bili domaćini europskih prvenstava.

Hrvatski boksačice i boksači ove su godine osvojili već 12 velikih medalja (8 boksačice i 4 boksači – ukupno dva zlata, srebro i pet bronci) i novo odličje sa Svjetskog prvenstva mlađih seniora na najljepši bi način zaokružilo sliku uspješne 2022. godine za hrvatski boks.

Najnovije vijesti

Pretraživanje