PETAR LESKUR DRUGIM TRIJUMFOM OSIGURAO ODLIČJE I POLUFINALE 38. MEMORIJALA FELIKSA STAMMA U PULTUSKU! Splitski Grom Petar Leskur uvjerljivo svladao i Litavca, za finale boksa protiv Uzbekistanca, a Marin Jelačić ispao od Irca Halea

PETAR LESKUR DRUGIM TRIJUMFOM OSIGURAO ODLIČJE I POLUFINALE 38. MEMORIJALA FELIKSA STAMMA U PULTUSKU! Splitski Grom Petar Leskur uvjerljivo svladao i Litavca, za finale boksa protiv Uzbekistanca, a Marin Jelačić ispao od Irca Halea

Gromoviti Splićanin PETAR LESKUR (Grom Split), nedavno proglašen za najboljeg boksača Prvenstva Hrvatske do 22 godine, izborio je drugu sjajnu pobjedu, osigurao medalju i plasman u polufinale poluteške kategorije do 80 kg na velikom EUBC-ovom turniru ‘Feliks Stamm’ u Poljskoj!

Snažni, odlučni splitski vojnik Leskur u četvrtfinalu je jednoglasnom odlukom, sigurno i dominantno, svladao reprezentativca Litve Robertasa Liorancasa!

Naš mladi reprezentativac autoritativno se nametnuo otpočetka meča Litavcu, kontrolirao ga s distance i pravodobnim izborima napada, kombinacijama prednjih i zadnjih direkata, gradio bodovnu prednost i usmjeravao borbu na svoju stranu.

Čvrsti, plećati Litavac je već od druge runde morao otvorenije napasti, pokušao je pritisnuti Petra, a Splićanin je odličnim kretanjem i kontrama zaustavljao sve pokušaje i uvijek okretao međusobne razmjene u svoju korist. Bez imalo panike kontrolirao je meč i dominirao do kraja!

Petar Leskur upisao je drugu pobjedu u Pultusku: u prvom meču dominantno je svladao reprezentativca Trinidada i Tobaga, a u drugoj pokazao još kvalitetniji, čvršći boks protiv puno ozbiljnijeg protivnika iz Litve

PETAR LESKUR u polufinalu 38. Memorijala Feliksa Stamma borit će se protiv odličnog Uzbekistanca Turabeka Khabibullaeva koji je na putu do polufinala izbacio dvojicu domaćih poljskih boksača.

Naš Petar za ulazak u finale boksat će protiv vrhunskog predstavnika Uzbekistana, u ovom trenutku najjače boksačke velesile (pet svjetskih prvaka na netom završenom SP-u u Taškentu!) u četvrtak, 25. svibnja 2023.!

Drugi mladi Splićanin MARIN JELAČIĆ (Pauk Split), prvak Hrvatske U-22, nije uspio proći u polufinale kategorije do 63,5 kg. Jelačić je jednoglasnom odlukom sudaca u četvrtfinalu izgubio od Irca Johna Paula Halea (22), također mladog, ali boksača s iskustvom već više od seniorskih 50 mečeva (više od 30 pobjeda), te nastupe na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Splitski ratnik Marin Jelačić sve tri runde hrabro se i beskompromisno borio s višim Ircem, tražio neumorno prilike za napade, brzo se kretao i hitrim ulascima kratio distancu i pritiskao Halea, puno puta i uspio spustiti brze serije iz bliske borbe, bez obzira što ga je Irac dočekivao direktima i kontrama.

Suci su bodovali meč u korist Irca Halea, renomiranijeg na međunarodnoj sceni, no Jelačić je više nego zadovoljio i opravdao nastup na ‘Felixu Stammu’, ponovo pokazao napredak, a za srčanost i borbenost zaslužuje sve pohvale.

U kategoriji do 63,5 kg u polufinalu će boksati Matteo Komadina koji je u četvrtfinalu svladao domaćeg poljskog boksača.

Najnovije vijesti

Pretraživanje