PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ NOKAUTOM PROŠAO U SLJEDEĆI KRUG OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA Sara Beram i Marin Jelačić oprostili se od nastupa u Busto Arsiziju, u srijedu 6. ožujka boksa Luka Pratljačić protiv Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija

PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ NOKAUTOM PROŠAO U SLJEDEĆI KRUG OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA Sara Beram i Marin Jelačić oprostili se od nastupa u Busto Arsiziju, u srijedu 6. ožujka boksa Luka Pratljačić protiv Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija

Zadranin PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (20), naš najmlađi reprezentativac na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju (Italija) za Olimpijske igre u Parizu 2024., pobijedio je u prvom meču, u 1/32 finala polusrednje kategorije do 71 kg, Kenijca Bonifacea Maina Mugandea nokautom u 2. rundi!

Knežević je bio bolji i konkretniji otpočetka meča i prvu rundu dobio sudačkom odlukom 3:2. U drugoj rundi ušlo se u otvorenije razmjene i naš mladi reprezentativac sredinom runde plasirao je desni direkt preko ruke točno u bradu Kenijca za nokaut i kraj meča!

ČESTITKE KREŠIMIRU I NJEGOVOM TRENERU MARIJU PRESKARU ZA EFEKTNU POBJEDU I PLASMAN U NOVU RUNDU KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA U BUSTO ARSIZIJU!

Za prolazak među 16 najboljih KNEŽEVIĆ će se boriti protiv Kirgistanca Syrgaka Abdyzhapara u četvrtak, 7. ožujka prijepodne! Kirgistanac je u prvom kolu pobijedio predstavnika Sejšela.

Za plasman na Olimpijske igre treba proći još tri kola (1/16, 1/8 i 1/4 finale) i plasirati se u polufinale kvalifikacijskog turnira u Busto Arsiziju.

Polusrednja kategorija do 71 kg je i najbrojnija sa čak 70 boksača iz cijelog svijeta!

Drugi naš mladi reprezentativac MARIN JELAČIĆ (22, Pauk Split) u prvom kolu kategorije do 63,5 kg izgubio je od Nijemca Assana Hansena i oprostio se od kvalifikacija. Jelačić se beskompromisno i pošteno borio sve tri runde, dao maksimum koliko može, a pobjeda je jednoglasno otišla u korist kvalitetnog njemačkog boksača s više međunarodnog iskustva.

Hrvatska prvakinja i reprezentativka SARA BERAM (28) prva je od naših predstavnika startala i prva ispala s olimpijskih kvalifikacija u Italiji.

Naša olimpijska kandidatkinja ispala je u 1/16 finala kategorije do 60 kg od reprezentativke Japana Ayake Kaguchi jednoglasnom odlukom sudaca.

Sara je prvu rundu izgubila sa 4:1, a drugu sa 5:0 i meč je bodovno praktički bio riješen u korist Japanke koje je nametnula inicijativu i diktirala tempo. Naša predstavnica u trećoj je uložila maksimum, pojačala pritisak i 3. runda bodovana je 3:2 u korist Japanke.

Japanska i azijska prvakinja Ayako Kaguchi je odlična boksačica, peta na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Indiji, a u Busto Arsiziju prije Sare jednoglasno je eliminirala i predstavnicu Indije, nove velesile u ženskom boksu.

Sara Beram nije se uspjela kvalificirati na Olimpijske igre u drugom pokušaju, lani je zaustavljena u odlučnom meču četvrtfinala na Europskim igrama u Krakovu.

Eventualna treća prilika može biti još na drugom svjetskom kvalifikacijskom turniru u svibnju na Tajlandu.

U srijedu, 6. ožujka poslijepodne boksat će naš superteškaš LUKA PRATLJAČIĆ u 1/16 finala protiv Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija (25).

U četvrtak, 7. ožujka prve mečeve u Busto Arsiziju imat će NIKOLINA ĆAĆIĆ (57 KG) i MARKO ČALIĆ (92 KG), a i PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ borit će se za osminu finala!

Na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiziju olimpijske vize traži više od 630 boksačica i boksača iz 114 reprezentacija svijeta!

Najnovije vijesti

Pretraživanje