PAROVI MEĐUDRŽAVNOG MEČA HRVATSKA – ITALIJA (subota, 22. X. 2022. u 20.00 sati) Hrvate prema pobjedi u Solinu vode Marko Milun, Noa Ježek, Antonio Grabić, Matej Uremović, Petar Krešimir Knežević…

Nakon jednotjednih zajedničkih priprema seniorskih reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu, izbornici su odredili sastave za međudržavni meč u Solinu, u sportskoj dvorani Bilankuši u subotu, 22. listopada 2022. s početkom u 20.00 sati (izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji).

Meč će se održati u devet seniorskih težinskih kategorija.

Izbornik Hrvatske Kristijan Hodak nakon treninga i sparinga u BK Torcidi odredio je boksače koji će ponovo pokušati upisati trijumf nad selekcijom Italije kao što je bilo u ožujku 2021. godine na Gripama. Hrvatska je tada senzacionalno slavila sa 12:4 (u osam mečeva, šest pobjeda hrvatskih boksača!).

Protiv perspektivnih i motiviranih Talijana, sjajnih mladih boksača koji se bore za dres jedne od vodećih svjetskih boksačkih velesila i svoju poziciju na najvećoj sceni, a koje vodi proslavljeni Roberto Cammarelle, Hrvatsku će predvoditi prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun koji je ove godine imao dužu stanku zbog ozljede leđa radi koje je propustio i nastup na Europskom prvenstvu u Armeniji.

Duži oporavak zbog ozljeda imao je i brončani s Europskog prvenstva U-22 u Poreču Noa Ježek koji se u ring vratio prije dva tjedna pobjedom na Memorijalu Alde Buršića u Puli, a sada će se boriti u srednjoj kategoriji do 76 kg

U težim kategorijama do 86 kg i 92 kg Hrvatsku će predstavljati borbeni i perspektivni Riječani Marko Ramljak i Matej Uremović, koji obojica imaju iskustva s europskih prvenstava mlađih kategorija, dok će u poluteškoj pobjedu tražiti mladi državni prvak Antonio Grabić iz BK Leonarda koji je ove godine u finalu državnog prvenstva senzacionalno pobijedio Luku Plantića.

U kategorijji do 70 kg borit će se mladi reprezentativac Petar Krešimir Knežević iz Zadra, a u lakoj kategoriji do 61,5 kg Puljanin Patrik Licul koji je upisao nastup i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu U-22 u Poreču.

Ne treba sumnjati da će maksimum dati i srčani Splićani Marin Jelačić i Marijan Vujević, kao i Puljanin Ivan Božac.

Hrvatske boksače u meču protiv Italije vodit će uz izbornika Kristijana Hodaka treneri Dorian Čalić, Leonardo Pijetraj i Tomislav Bašić.

CAT. RED HRVATSKA

BLUE ITALIJA

1 61,5 KG PATRIK LICUL (BK Pula) GIUSEPPE CANNONICO
2 62,5 KG IVAN BOŽAC (BK Pula) DANILO MOSCONI