Ovog vikenda boksački dani u Matuljima

Franjo Marković, izvršni organizator, pokrovitelji skorašnje priredbe Županija primorsko-goranska i Općina Matulji te Hrvatski boksački savez svi zajedno jedva čekaju ovaj boksački vikend u Matuljima, gdje je kulminacija u nedjelju od 17.30 sati, kada u tamošnjoj školskoj sportskoj dvorani počinje međunarodni susret reprezentacija Hrvatske i Italije.

Taj prvi ovakav međunarodni susret u povijesti matuljskog sporta ima snažnu humanitarnu notu jer je prihod namijenjen za kupnju monitoringa za oboljelu djecu na odjelu za onkologiju u Dječjoj bolnici Kantrida. O ovom događaju, koji počinje u subotu mečevima Prve boksačke lige, a nastavlja se u nedjeljnu večer, održana je prigodna konferencija za medije u Općini Matulji na kojoj su osim spomenutih pred novinarima nastupili Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji, Goran Petrc, pročelnik Ureda PGŽ-a, Ante Vičević, predsjednik Rijeke i Boksačkog saveza PGŽ-a, proslavljeno boksačko ime Željko Mavrović, direktor hrvatske reprezentacije Marko Marović, glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza te dr. Jelena Roganović, predstojnica klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

– Pred nama je veliki međunarodni boksački spektakl, meč reprezentacija Hrvatske i Italije u ovoj našoj dvorani – rekla je Eni Šebalj. – Svi smo oduševljeni ovim sportskim događajem, a ujedno i jako motivirani njegovom snažnom humanitarnom namjenom, skupljanjem sredstava za kupnju aparata koji toliko znači oboljeloj djeci na Kantridi. Svi će tako imati prilike pomoći našim malim oboljelim sugrađanima u njihovoj borbi za život.