Ove godine prvi Split Open

20150530_175437Ovog listopada u Damaciji bit će održan prvi u nizu Split open, pozivni boksački turnir. Prema informacijama koje su iznesene na koordinacijskom sastanku u Splitu, uz Hrvatsku, očekuje se nastup Irske, Italije i Češke.

Ova hvale vrijedna akcija plod je suradnje splitskih klubova okupljenih oko Splitskog boksačkog saveza, čiji su planovi za budućnost veliki. Uz stvaranje tima Splitskog boksačkog saveza, te Split opena, razgovaralo se i o drugim projektima. Okosnicu ove ideje tvore glavni ljudi boksačkih klubova grada podno Marjana, Matini Sršen iz Bk Marjan ujeno i Predsjednik ove inicijative, te Davor Jurić iz BK Split i Ante Matas iz BK Pit bull kao dopredsjednici ove inicijative. Osobnu pomoć, kako bi što brže uspjeli ostvariti nakane, dat će im i Predsednik Saveza Bono Bošnjak. Također, veliki donator i sponzor Split opena, gdje se očekuje gotovo stotinjak boksača, je poduzetnik Jurica Runtić.
Sam Split open koncipiran je kao dvodnevna boksačka priredba, na kojoj će nastupiti boksači iz raznih dobnih skupina i težinskih kategorija, te će 10. i 11. listopada započeti ovaj, nadamo se tradicionalni sportski događaj.