Otvoren boksački centar u Zagrebu

U ponedjeljak, 18.4.2018g. u paviljonu 18 na Zagrebačkom velesajmu, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Boksački centar.

Gradonačelnik je proslavljenim boksačima Željku Mavrovići i FIlipu Hrgoviću, ali i ostalim brojnim uspješnim boksačkim prvacima rekao da je centar napravljen upravo za njih – one koji su svojim trudom i zalaganjem ostvarili vrhunske rezultate – ali isto tako i za one mlade snage koje dolaze.

Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković istaknuo je da je današnji dan fantastičan dan za zagrebački i hrvatski boks jer je ovaj Centar najveći i najljepši dar. Zahvalivši na angažmanu gradonačelniku i svima koji su sudjelovali, Nenad Ivanković je naglasio da bez gradonačelnikove vizije i podrške ovog Centra ne bi bilo.

Boksački centar se prostire na 2.300 m2, u okviru čega je dvorana za treninge i natjecanja (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), tribine za gledatelje, dvije svlačionice s tuševima, saunom i prostorom za zagrijavanje. U Centru je, također, smještena i multimedijalna soba koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog sporta, pratiti aktualna događanja, a ima i sve potrebne sadržaje koji pružaju mogućnost osnivanja Boksačke akademije (edukacija trenera, predavanja i slično).