Osijek open potvrdio dizanje kvalitete mlađih seniora i seniora

Boksački klub Osijek po šesti je puta bio uspješan organizator međunarodnog boksačkog turnira “Osijek boksing opena”. Po završetku turnira naš sugovornik bio je Matej Matković.

Kakva je bila kvaliteta?

Svake godine svjedoci smo da se kvaliteta diže. To se može vidjeti ne samo po broju zemalja koje dolaze već i po nastupima medaljaša koji su se spremno odazvali na turnir. Tu su bili osvajači medalja s Ep kao i reprezentativci koji su turniru donijeli estetski i kvalitetni skok kojeg je u rasprodanoj dvorani publika i prepoznala. Mogu slobodno kazati da je dvorana Gradski vrt bila puna “do krova”.

Nije li postala i pretijesna?

To je kompleks dvorana u kojem smo mi ring postavili gdje treniraju stolnotenisači. U dvoranu koja inače može stati 500 ljudi, za potrebe boksa dodane su nove stolice i na taj način dobila se ona užarena atmosfera koja svakog boksača tjera na maksimum. Mogu slobodno kazati da su gledatelji iz prvog reda, doslovno mogli vidjeti kako leti znoj ili krv. Iz tog razloga, ne pada nam na pamet da odemo u veću dvoranu jer ovakvu atmosferu nećemo imati nigdje.

Tko je sve bio na ringu?

Došla su dva kluba iz Slovenije, jedan iz Srbije te naravno kvalitetni boksači iz hrvatskih klubova. Sveukupno 32 boksača koji su osigurali gala večer s borbama. Nismo htjeli klasičnu boksačku priču sa svim kategorijama jer bi to bilo predugo i gledateljima dosadno.

Reprezentativci?

Teškaš Zvonimir Rebolja pobijedio je Matea Gabela iz splitskog Marijana. Dominik Gubo umjesto u 64 prebacio se u onu težu 69 kg kategoriju gdje je bio bolji od Srbina iz Samobora. Na ring su još izašli mlađi seniori Gabriel Veočić , Petar Kuhar, Noa Ježek, Matej Uremović koji je prije par dana na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore do 22 godine proglašen za najboljeg boksača.

Kvaliteta boksa?

Digla se na bolju razinu koja je donijela i pomake u tehnici ali i povećanje broja udaraca. To mene posebno raduje jer ja kao trener od svojih boraca, od prvog treninga tražim tesanje tehničke strane boksa. Da se dobro radi, vidjelo se upravo na Osijek openu gdje je recimo Rebolja pokazao da je daleko bolji boksač sada nego što jer bio kada je prije 6 godina po prvi puta bio na ringu. To mu je i donijelo status reprezentativca. Mogu s radošću reći da su na ringu nekada bili početnici sada je taj odnos pola , pola. Naime uz početnike tu nastupaju i mlađi seniori i seniori.

I za sam kraj?

Na kraju još jedne sezone, koja je u posljednja dva i pol mjeseca donijela nastupe na 7 različitih turnira, svim ljudima dobre volje, boksačima i navijačima želim u ime BK Osijeka i osobno ime čestit Božić i uspješnu 2019. Naš klupski odmor traje do blagdana Tri kralja. Nakon toga sve ispočetka.