Osigurane medalje na Kupu nacija

Hrvatske boksačice ušle su u borbe za sjajnija odličja na 9. Kupu nacija, koje se do ponedjeljka boksa u Somboru. Tri naše predstavnice boksaju za finale, dok jedna ima revijalni susret u nedjelju u kojem će je organizatori nagraditi odličjem.

Jučer su u ring ušle četiri naše predstavnice. Juniorka Lana Duilo u 63 kg nažalost nije ušla u finale, ali je odličnim nastupom s Ruskinjom Kristinom Galnykinom. Tri naše seniorke boksale su sjajno. Nikolina Ćaćić (57 kg) u svom prvom seniorskom susretu boksala je s višestrukom prvakinjom Europe i osvajačicom bronce na OI u Riju Talijankom Irmom Testa, Nikolina je sjajno i brzo parirala Testi, i bez respekta odradila susret.

– Zadovoljni smo. Usprkos porazu na bodove, Nikolina je odradila sjajan susret, a još nismo ni potpuno spremni, obzirom da pripremamo formu za kvalifikacije – rekao je trener Franjo Kristić. Marija Malenica pak (60 kg) suprotstavila se Talijanki Rebbeci Nicoli. Nakon tri runde Talijanka je zasluženo slavila, a Izvornik Matas je prokomentirao – ovo nam je sjajan test da vidimo gdje se nalazimo. Treba iz ovog izvući pouku i dotjertati još neke stvari.

Pobjedu dana pak, ostvarila je nova članica reprezentacije Anamarija Milišić (60 kg. Ona je nakon loše prve runde okrenula susret u 60 kg sa Nizozemkom Mirom Massing te boljim boksom u drugoj i trećoj rundi zasluženo prošla u polufinale. Danas su na rasporedu polufinala, i nastupi Milišić sa dvostrukom prvakinjom europe Slovakinjom Jesikom Tribelovom te Sare kos u 64 kg s Indijkom Pwlao.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje