OPERATIVNI SASTANAK PREDSJEDNIKA HBS-a BONE BOŠNJAKA S IZBORNICIMA I TRENERIMA NACIONALNIH SELEKCIJA Potreba što veće povezanosti između svih izbornika i trenera, zajedničkih priprema i suradnje na izradi novog kalendara natjecanja

OPERATIVNI SASTANAK PREDSJEDNIKA HBS-a BONE BOŠNJAKA S IZBORNICIMA I TRENERIMA NACIONALNIH SELEKCIJA Potreba što veće povezanosti između svih izbornika i trenera, zajedničkih priprema i suradnje na izradi novog kalendara natjecanja

Uoči starta nove sezone Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u subotu, 10. rujna 2022. u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza predsjednik HBS-a Bono Bošnjak održao je operativni sastanak s izbornicima i članovima stručnih stožera reprezentacija svih dobnih kategorija.

Predsjednik Bošnjak sazvao je sastanak kako bi se uspostavila što bolja suradnja između izbornika i trenera uoči drugog dijela boksačke sezone i izrade kalendara natjecanja za sljedeću 2023. godinu u kojoj hrvatski boks očekuju brojna velika natjecanja, a u prvom redu kvalifikacijski ciklus za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U prvom dijelu sezone Hrvatska je na europskim prvenstvima osvojila čak sedam medalja i postigla uspjeh kao nikad ranije – imamo dvoje europskih prvaka, Gabrijela Veočića na EP-u U-22 u Poreču i Lorenu Horvat na kadetskom EP-u u Turskoj, srebrnu Nikolinu Ćaćić na EP-u U-22 u Poreču, te još četiri brončana odličja (Noa Ježek EP U-22, Luka Plantić na seniorskom EP-u u Armeniji, te Agata Štajcer i Valeria Šteko na kadetskom EP-u u Turskoj).

U drugom dijelu sezone vrlo brzo slijede Europsko prvenstvo za juniorke i juniore u Montesilvanu (Italija, 25. IX.-5.X. 2022.), Europsko prvenstvo za seniorke u Budvi (Crna Gora, 11.-23. X. 2022.), te Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore i ml. seniorke (15. XI.-26-XI. 2022.), te važni međunarodni turniri među kojima i Croatia Grand Prix u prosincu u Zagrebu.

Predsjednik Bono Bošnjak, kao i svi prisutni izbornici i treneri naglasili su važnost što tješnje iskrene suradnje i koordinacije kako bi se hrvatskim boksačicama i boksačima kao i dosad omogućilo što više nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima, te pogotovo zajednički rad na pripremama na kojima se postiže neophodno zajedništvo u reprezentacijama i cijeloj boksačkoj zajednici. Istaknuta je i važnost suradnje na izradi kalendara domaćih natjecanja i prvenstava usklađenih s europskim i svjetskim kalendarom

Svi su se složili da svi dionici hrvatskog boksa, od Saveza do klubova, trebaju uložiti dodatni napor kako bi se svim hrvatskim boksačicama i boksačima, te trenerima, a pogotovo u mlađim kategorijama, omogućili daljnji uvjeti za napredak i poboljšanje statusa kroz sustav kategorizacija sportaša.

Uz predsjednika Bošnjaka, te glavnog tajnika HBS-a Marka Marovića i stručnu tajnicu Nikolinu Jurić, na sastanku su bili izbornici i članovi stručnih stožera svih reprezentacija: Kristijan Hodak, Dorian Čalić, Tomislav Bašić (seniori), Franjo Kristić, Robert Herić (žene), Jousef Hassan, Pero Veočić i Danijel Brkić (mlađi seniori, juniori i kadeti), te iskusni boksački i sportski djelatnik Miroslav Hlušička i boksač i trener Marko Čalić iz Pule koji su predsjednika Bošnjaka i glavnog tajnika Marovića upoznali sa stanjem boksačkog sporta u nekad jakom središtu Puli te su dogovorili suradnju oko organizacije tradicionalnog turnira “Aldo Bušić” 8. listopada 2022. u Puli i eventualnog ponovnog pokretanja uglednog Arena kupa.

Svi prisutni (neki izbornici opravdano izostali zbog drugih neophodnih obveza) složili su se da se slični sastanci uvedu kao stalni u cilju što bolje suradnje i daljnjeg napretka hrvatskih boksačica i boksača, trenera i klubova, te poboljšanja njihovog statusa, kao i cjelokupnog hrvatskog boksa.

Operativni sastanak i izrada kalendara 2022/2023.

Najnovije vijesti

Pretraživanje