OLUJA JE POČELA 4. KOLOVOZA 1995. U 5.00 SATI UJUTRO! Sretan vam i ponosan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 27. obljetnica VRO Oluja!

OLUJA JE POČELA 4. KOLOVOZA 1995. U 5.00 SATI UJUTRO! Sretan vam i ponosan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 27. obljetnica VRO Oluja!

Prije 27 godina, u srijedu 4. kolovoza 1995. godine u 5.00 sati ujutro počeo je najveličanstveniji pothvat u hrvatskoj povijesti – Vojno-redarstvena operacija Oluja kojom je oslobođena petina teritorija Republike Hrvatske koji su četiri godine okupirali srpski teroristi!

Već sljedećeg dana, 5. kolovoza 1995. hrvatski barjak vijorio se u glavnom uporištu srpskih terorista Kninu! Spojena je kontinentalna i jadranska Hrvatska nakon četiri godine okupacije, terora i protjerivanja hrvatskog stanovništva!

Hrvatski boksački savez svim svojim članicama, boksačicama i boksačima, sportašicama i sportašima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO Oluja!

Veličanstvena pobjeda u VRO Oluji vječni je podsjetnik svim naraštajima Hrvata da nam slobodna Republika Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego velikom žrtvom i krvlju izborena.

Hrvatski narod za taj san pokazao je hrabrost, zajedništvo, odlučnost i snagu cijelom svijetu. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, oslobodili smo u VRO Oluja petinu do tada okupiranog hrvatskog teritorija i jasno poručili da hrvatski narod sam odlučuje o svojoj sudbini.

Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku!

Tog se dana s posebnim poštovanjem i trajnom zahvalnošću prisjećamo svih hrvatskih branitelja koji su stali u obranu Hrvatske i izvojevali veličanstvenu pobjedu, među njima brojnih sportaša i naših boksača, te se s najdubljim pijetetom prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, nestalih i umrlih, kao i svih stradalnika u Domovinskom ratu u kojem je hrvatski narod bio prisiljen uz velike žrtve braniti svoju slobodu i pravo na državu.

Sretan vam svima i ponosan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Predsjednik HBS-a

Bono Bošnjak

Dopredsjednik HBS-a

General u miru Mladen Mikolčević

Najnovije vijesti

Pretraživanje