OI mladih: Solidan ždrijeb Hrvata

fotografija 4– Prtenjača i Filipi dobili su dobar ždrijeb, samo Plantić ide odmah na Svjetskog prvaka Rusa – javio je odmah nakon ždrijeba boksačkog turnira Olimpijskih igara Mladih iz Kine Marijo Šivolija Jelica – trener reprezentacije.
Hrvatski boksači, Viceprvaci svijeta, imaju veliku priliku osvojiti prve boksačke medalje za Hrvatsku na OI mladih u Nanjingu. Luka Prtenjača (69 kg, BK Sesvete) u četvrtfinalu se sutra bori sa brončanim sa SP-a Dominikancem Juan Solanom. Ukoliko prođe njega, u polufinalu ga čeka bolji iz dvoboja Talijana Lizzija i Gruzijca Kharabadzea.

Luka Plantić (75 kg, BK Sesvete) ždrijebom u polufinalu odlazi na svog najvećeg rivala – svjetskog prvaka s kojim je odradio 2:1 finale Rusom Nesterovim. Njegova je borba na rasporedu u nedjelju i ukoliko pobjedi boksa finale Olimpijskih igara mladih 27. kolovoza.
Toni Filipi (91 kg, BK Zlatna rukavica) najbliže je medalji. Mladi Zadranin u polufinalu boksa sa Koreancem Kimom kojeg je na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj s lakoćom dobio. Tako da je u teškoj kategoriji za očekivati ponovljeno finale sa Kubancem Hernandezom.
– Organizacija je uistinu na visokom nivou baš kako Kinezi i imaju praksu u prošlosti, obzirom da se i sam sjećam igara u Pekingu. – započeo je Šivolija – Ništa slabije nije u Nanjingu, dečki su oduševljeni olimpijskim selom i cijelom atmosferom igara. Dolaskom desetak dana ranije uspjeli smo se aklimatizirati i odraditi zadnje treninge uoči samih mečeva. Tako smo imali zajedničke treninge i sparing sa više reprezentacija. Armenija, Poljska, reprezentacije su s kojima smo u dva navrata odradili dva tehnička sparinga, a nama su uvelike pomogli da dobijemo osjećaj samoga meča. Uz jutarnje aerobne treninge, večernji su se bazirali na tehničko taktičkim vježbama naravno uz već spomenute sparinge. Što se tiče naših momaka, svi se osjećaju jako dobro, osim male smetnje Luke Plantića, koji osjeća laganu bol na desnom stopalu. Ali, doktor Mistura, koji je zadužen u misiji, jako dobro vodi brigu oko te smetnje i ona neće utjecati na izvedbu našeg boksača. Zahvalio bih se i cijeloj misiji, koja je na dispoziciji svim sportašima tako i našim dečkima. – kaže Šivolija kojem u Kini pomaže i trener Mario Nikolić-Paćo, te nastavlja – Osim u selu i u našoj delegaciji vlada složnost i dobra energija tako da se svakom slobodnom prilikom prate svi naši sportaši na njihovim borilištima.
fotografija 2
na slici:
Marijo Šivolija Jelica, Luka Prtenjača, Luka Plantić i Toni Filipi
SLika 2: Arvatska reprezentacija sa reprezentacijom Armenije