OI kvalifikacije: Viceprvkinja Europe zaustavila Maršić

boks_press6-010416Jedina ženska predstavnica Hrvatske na olimpijskom kvalifikacijskom boksačkom turniru u turskom Samsunu Anamarija Maršić zaustavljena je u borbi četvrtfinala . U iznimno napetom meču, koji je naša boksačica odradila sa Viceprvakinjom Europe i srebrnom s Europskih igara, trećom nositeljicom kvalifikacija do 75 kg Njemicom Sarah Scheurich, članica BK Sesvete  usprkos porazu (39:35, 38:36, 38:33), pokazala je da može  parirati  svima.

Hrvatska reprezentativka dobro je pogađala suparnicu krošeima, no suci su više cijenili Njemičine direkte i inicijativu u ringu. Kako je borba odmicala, tako je padala koncentracija obiju boksačica. Umor je činio svoje, pa je Anamarija, dvojbenim odlukama ringovnog suca, dvaput bila u nokdaunu. Na kraju su i Anamarija i Sarah dobile javne opomene.
– Prvu rundu smo čisto izgubili, drugu dobiva naša i bez veze dobiva brojanje, u nastavku smo bili bolji, ali dovoljno govori činjenicA da je sudac Anamariji dao dvije javne bespotrebno – kaže trener Stipica Brekalo.
Vojna policajka iz BK Sesvete preselila se tako na tribine dvorane Mustafe Dagistanlija, ali nije razočarala nastupom u Samsunu. Na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu Anamarija će imati novu priliku izboriti olimpijsku vizu. U njenoj kategoriji još su četiri slobodna mjesta u Rio de Janeiru.