OI Kvalifikacije: Čalić pred izazovom godine

image-0.02.01.e02f29213599d8ad2a7f8ab777a39c880e4a1ebb3d87cf8d7549fb2a7623e2f8-VHrvatski reprezentativac teške kategorije, Marko Čalić u narednih će desetak dana u Venecueli pokušati izboriti vizu za Olimpijske igre u Brazilu. Najbolji hrvatski APB boksač u Vargasu će se u Južnoj Americi pokušati, kroz WSB/APB kvalifikacije, priključiti Sepu i Hrgoviću na olimpijskom turniru.

– Stigli smo prije dva dana i dobro se aklimatiziramo – javio je Marko, koji je u Venecuelu stigao sa trenerom Dorijanom Čalićem – malo je dosado, ali neka. Došli smo pobijediti i samo nas to zanima.

Sami turnir započinje 2. srpnja i traje do 10. srpnja. Marko da bi se kvalificirao mora biti prvi, pa ništa drugo osim pobjeda u Južnoj Americi ne dolazi u obzir.

– Odlično su nas dočekali i uvjeti su izvrsni. Boksat ćemo sa profi bandažama i jedva čekam vidjeti tko je sve u kategoriji – kaže Marko. Ovo je ujedno i posljednja prilika za olimpijsku kvalifikaciju, te su dnas ujedno i okončane prijave za istu. Na ruku se išlo boksačima sa tog kontinenta, jer Europljani zasigurno nisu mogli odraditi zadnji dan prijavu i doletjeti u toliko kratko vrijeme.