ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA HBS-a OD 15. LIPNJA 2023. GODINE Novi izbornici Goran Ivezić (kadeti) i Marin Morić (juniori). Od nove sezone Prva HBL u novom formatu

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA HBS-a OD 15. LIPNJA 2023. GODINE Novi izbornici Goran Ivezić (kadeti) i Marin Morić (juniori). Od nove sezone Prva HBL u novom formatu

Na elektronskoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza, održanoj u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, a prema dnevnom redu kojeg je predložio predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, Izvršni odbor donio je sljedeće odluke:

Na prijedlog Stručnog stožera za praćenje, koordinaciju i rad svih nacionalnih boksačkih selekcija, imenovani su novi izbornici boksačkih reprezentacija u mlađim kategorijama:

1. Za izbornika Kadetske reprezentacije Hrvatske izabran je Goran Ivezić, glavni trener u BK Radničkom Slavonski Brod.

Za trenere u Stručnom stožeru kadetske reprezentacije postavljeni su: Nenad Mitrović (BK Sv. Krševan Zadar), Robert Varelija (BK Rekord Zagreb) i Niko Marketin (BK Ares Zadar).

2. Za izbornika Juniorske reprezentacije Hrvatske izabran je Marin Morić (BK Kralj Tomislav Zagreb. Za trenere juniorske reprezentacije postavljeni su: Hrvoje Pečarić (BK Ronin Križevci), Moris Tanković (BK Arena Pula) i Igor Homa (BK Knin).

3. Na prijedlog Natjecateljske komisije HBS-a usvojeno je da od nove sezone (2023.- 2024.),
natjecanje u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi bude podijeljeno prema sljedećim dobnim skupinama:
1. HBL mlađi kadeti i kadeti (M+Ž)
1. HBL juniori (M+Ž)
1. HBL mlađi seniori (M+Ž)
1. HBL seniori (M+Ž)

Boksačice i boksači osvajat će bodove za ekipni plasman klubova u svakoj od četiri navedene dobne skupine zasebno (mlađi kadeti i kadeti – juniori – mlađi seniori – seniori).

Dosad su se za ekipni poredak u Prvoj Hrvatskoj boksačkoj bodovali mečevi mlađih seniora i seniora, a za ukupni poredak u Prvoj HBL/mladi zajedno bodovi mlađih kadeta, kadeta i juniora.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje