ODLUKA IZVRŠNOG ODBORA HBS-a Hrvatski boksački savez pokrit će troškove za čak 14 putnika na Europsko kadetsko prvenstvo u Turskoj (od 10. do 21. kolovoza 2022.)

ODLUKA IZVRŠNOG ODBORA HBS-a Hrvatski boksački savez pokrit će troškove za čak 14 putnika na Europsko kadetsko prvenstvo u Turskoj (od 10. do 21. kolovoza 2022.)

Prema prijedlogu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bone Bošnjaka Izvršni odbor HBS-a donio je sljedeću odluku o sudjelovanju hrvatske muške i ženske reprezentacije na Europskom prvenstvu za kadete i kadetkinje u Erzurumu (Turska) od 10. do 21. kolovoza 2022. godine (rođeni 2008. i 2009. godine).

Kao što je poznato, svi nastupi mlađih kadeta i kadeta NISU financirani iz sredstava državnog proračuna koje HBS dobiva preko HOO-a niti se za iste može tražiti refundacija. Stoga Savez koristi vlastita sredstva (sponzorska i dr.) za financiranje takvih akcija. Sukladno istom i nastup na predstojećem EP u Turskoj bio bi na takav način financiran.

1. Na prijedlog i inicijativu predsjednika Bone Bošnjaka odobrava se financiranje za čak 14 putnika na Europsko kadetsko prvenstvo u Turskoj. Iznos po osobi je 1300 eura (550 eura avio-karta i 770 eura smještaj). Obzirom na velik broj prijava s izbornicima Perom Veočićem (muški) i Antom Matasom (žene) dogovoren je slijedeći način financiranja:

U punom iznosu od službenih osoba bit će financirani sudac te po jedan trener/izbornik za muške i žene (3 osobe – Petar Grubišić, Pero Veočić i Mladen Šteko). Za po jednog trenera za muške i žene HBS će financirati 50 posto sredstava (Danijel Brkić i Robert Herić)

Izbornik žena Ante Matas dao je prijedlog da se u punom iznosu financiraju 4 boksačice i to: Valeria Šteko, Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Ana Jukičić.

Prijedlog izbornika kadeta Pere Veočića je da se suma predviđena za 4 osobe podijeli na slijedeći način –  tri natjecatelja u punom iznosu (Mateo Bobaš, Dominik Raguž i Ademi Gaši) i dva sa 50 posto iznosa (Asllan Krasniqi i Juraj Tutundžić).

Sukladno popisu, moguće je da klub sam plati iznos za svog reprezentativca koji je na popisu izbornika.

Ukoliko sportaš osvoji medalju, a otišao je na EP djelomično ili potpuno financiran o svom ili klupskom trošku, Savez će sredstva refundirati.

Hrvatski boksački savez već je ove godine samo sa 100.000 kuna vlastitih sredstava financirao nastupe i premije za naše najuspješnije boksačice i boksače i reprezentativce, u što spadaju i novčane nagrade za osvojene medalje na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču (Gabrijel Veočić, Nikolina Ćaćić,  Noa Ježek) ili za Luku Plantića koji je nagrađen sa 20.000 kn za osvojenu brončanu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji.

POPIS HBS-a ZA KADETSKI EP U TURSKOJ (10.-21. VIII. 2022.)

KADETI

do 40 kg Ademi Gaši (BK Leonardo Zagreb)

do 44 kg Dominik Raguž (BK Brod)

do 57 kg Mateo Bobaš (BK Rijeka)

do 60 kg Asllan Krasniqi (BK Rekord Zagreb)

do 66 kg Juraj Tutundžić (BK Brod)

Treneri: Pero Veočić (izbornik), Danijel Brkić

KADETKINJE 

Valeria Šteko (BK Petar Zrinski)

do 54 kg Ana Jukičić (BK Brod)

do 64 kg Lana Skupnjak (BK Thor Bartolovec)

do 70 kg Lorena Horvat (BK Thor Bartolovec)

Treneri: Mladen Šteko i Robert Herić.

Sudac: Petar Grubišić.

Najnovije vijesti

Pretraživanje