ODLIČNO 6. KOLO PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI ODRŽANO U NOVOM MAROFU Torcida s nove četiri pobjede uvjerljivo juri prema obrani titule u HBL-u, mladi iz riječkog Team Predatora osvojili čak 21 bod i učvrstili vodstvo u HBL/mladi ispred BK Broda!

ODLIČNO 6. KOLO PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI ODRŽANO U NOVOM MAROFU Torcida s nove četiri pobjede uvjerljivo juri prema obrani titule u HBL-u, mladi iz riječkog Team Predatora osvojili čak 21 bod i učvrstili vodstvo u HBL/mladi ispred BK Broda!

U Školsko sportskoj dvorani u Novom Marofu održano je 6. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u izvršnoj organizaciji BK Kralj Tomislav iz Zagreba. Prvi put je kolo HBL-a održano u Novom Marofu i bilo je više nego uspješno organizirano s više od 50 mečeva koji su trajali od  prijepodnevnih do kasnijih večernjih sati.

Boksači Torcide Split dodatno su se odvojili na vrhu ljestvice Prve Hrvatske boksačke lige nakon 6. kola održanog u Školskoj sportskoj dvorani u Novom Marofu.

Torcidaši su izborili četiri uvjerljive seniorske pobjede u četiri nastupa (Josip Lovrić, Ivan Vukasović, Mate Skelin i Duje Čopac) i s novih 12 bodova odvojili su se na golemu, pa i nedostižnu prednost ispred boksača Salone i Rovinja koji u 6. kolu u Novom Marofu nisu imali predstavnike.

Torcida se pod vodstvom trenera Dražena Burića redovito u velikom broju priprema i prijavljuje za svako ligaško kolo, a u Novi Marof stigli su i dan prije kako bi maksimalno spremni dočekali mečeve. Potpuno zasluženo vode na ljestvici HBL-a i sigurno hitaju prema obrani lanjske titule prvaka.

Uz četiri pobjede seniora nastupili su u odličnim mečevima i u mlađim kategorijama, a predstavili su i novog člana, vrlo talentiranog i motiviranog 15-togodišnjeg Josipa Tokića koji će se formalno do kraja ove godine i novog prijelaznog roka voditi kao boksač Leonida iz Kaštela.

Josip Tokić vjerojatno je najviši mladi boksač koji se pojavio na ringu u HBL-u, sa samo 15 godina visok je već 205 cm i pokazuje potencijal za ozbiljni napredak, a dosad je boksao samo dva meča.

U juniorskoj kategoriji do 80 kg izgubio je tek preglasavanjem u potpuno otvorenom meču koji je mogao otići i na njegovu stranu protiv iskusnijeg Luke Štefoića iz Ronina Križevci.

O izjednačenoj konkurenciji među mlađim seniorima i seniorima u HBL-u dovoljan je pokazatelj što su još samo boksači Arene Zagreb (Matija Šantek i Ivan Pejić) upisali dvije pobjede u 6. kolu Prve HBL u Novom Marofu, obojica prekidima u drugoj rundi.

U HBL /mladi (ml.kadeti, kadeti i juniori) u najbrojnijem sastavu sa 11 članova stigli su mladi boksači vodećeg Team Predatora iz Rijeke pod vodstvom trenera Zorana Kralja ml. i imali bogatu žetvu bodova u Novom Marofu. Ukupno su osvojili rekordnih 21 bod za povećanje prednosti na prvom mjestu, a pobjede su za Team Predator redom upisali mlada boksačica Saša Jančić, te boksači Vedran Balen, Edvin Travnjak, Alesandro Šnajder i Adriano Simonaj.

Drugoplasirani BK Brod, lanjski prvak HBL/mladi, osvojio je novih 12 bodova. Pobjede za mlade Brođane upisali su Ivan Pavić, Barbara Princip i juniorski reprezentativac Ivan Jukičić koji se u višoj kategoriji od svoje, u teškoj do 86 kg, borio protiv kolege iz juniorske reprezentacije, teškaša Šime Čerine iz Torcide i slavio u odličnom kvalitetnom meču, vrlo borbenom s obje strane.

Za trećeplasirani Radnički iz Slavonskog Broda dvije nove pobjede izborili su Karlo Kunić i Jan Mikulić.

Mlade boksačice Thora Bartolovec s osam bodova (dvije pobjede Ana Posavec i Karin Horvat) zadržale su priključak u vrhu.

BK Ronin Križevci vođen juniorskim izbornikom Hrvojem Pečarićem u šestom kolu u Novom Marofu bio je više nego uspješan s pet pobjeda za velikih 17 bodova – pobjede i po tri boda osigurali su Mateo Duspara, Damjan Ćusek, Ivan Blagaj, Matija Berend  i Leon Štefoić.

Leonardo Zagreb nastavlja sa skupljanjem bodova u posljednja tri kola HBL/mladi, pa su u 6. kolu osvojili dosad najviše – 11 bodova uz tri pobjede (Tiara Marhold, Ivan Čabraja, Enzo Strojanšek). Zanimljiva je kadetkinja, mlada Slovenka Tiara Marhold koja je postala članica Leonarda i s ocem triput tjedno dolazi iz Slovenije na treninge u zagrebačku Dubravu.

I mladi borci iz kluba izvršnog organizatora 6. kola, BK Kralj Tomislav, skupili su 11 bodova uz tri pobjede: Mate Šarić, Nikola Mamić i Dominik Palić.

Za novih 11 bodova bogatiji su i mladi boksači Titan Gyma uz tri pobjede – Nikola Obrovac, Mauro David i Borna Tišljar.

BK Osijek je u Novom Marofu izborio dvije pobjede (Niko Vuković i Mate Jukić) za novih šest bodova u HBL/mladi, dvije pobjede ima i Rekord Zagreb (Mustafa Gaši i Vito Rupčić) za ukupno 8 bodova, a osam bodova iz N. Marofa nose i mladi u Čakovec s dvije pobjede (Tia Zadravec, Niko Kovač).

Ponovo su se odlično predstavili mladi Zadrani – drugu pobjedu u HBL/mladi upisao je junior Ivano Skoblar (BK Zadar), kao i Franko Pedišić (Bandog), a pobjedničkom nastupu Zadrana treba dodati i pobjedu prekidom u seniorskoj konkurenciji (Goran Miočić, Rebel Zadar).

U 6. kolu HBL-a u Novom Marofu borili su se mnogi mlađi seniori i mlade boksačice kojima je to bila glavna proba za predstojeće Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i žene u svim mlađim dobnim skupinama (osim seniorki) sljedećeg vikenda od 16.-19. ožujka 2023. u Čakovcu!

Mnogi juniori kroz HBL/mladi bruse forme za predstojeće državno juniorsko prvenstvo u travnju, a brojni mladi boksačice i boksači imali su upravo u Novom Marofu svoje prvo vatreno krštenje u ringu i odradili prve mečeve uopće u sticanju borilačkog iskustva.

Izvršni organizatori iz BK Kralj Tomislav Zagreb zaslužuju sve pohvale za organizaciju premijernog ligaškog kola u Novom Marofu.

6.KOLO_HBL_REZULTATI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje