OBAVIJEST: Nastup u drugim borilačkim sportovima na vlastitu odgovornost

Poštovano članstvo,

obzirom na lanjske promjene u pravilima glede AIBA-ine zabrane boksačima da se natječu u drugim borilačkim sportovima, obavještavamo sve registrirane boksače Hrvatskog boksačkog saveza o slijedećem.

Nakon konzultacija s AIBA-om, odgovoreno nam je da registrirani boksači mogu nastupati isključivo i samo u boksu pod AIBA pravilima.

Također, svi koji su do sada nastupali u drugim borilačkim sportovima uz boks, trebaju ispuniti izjavu kako su odabrali isključivo boks kao njihov matični sport te da neće više nastupati u ostalim borilačkim sportovima. Tu izjavu poslat će se HBS-u koji istu šalje AIBA-inoj komisiji za provjeru, koja će nakon pregleda dokumentacije donijeti odluku da li taj natjecatelj može nastupati u boksu. Također, ukoliko nakon promjene pravila te ovih obavijesti, natjecatelj nastupa i dalje u drugim borilačkim sportovima, te ne napiše spomenutu izjavu, postoji realna mogućnost da AIBA odbije njegovu prijavu za nastupe u AIBA sustavu natjecanja. Stoga svaki nastup na natjecanjima drugih borilačkih sportova bit će na vlastitu odgovornost natjecatelja, te mu se može dogoditi da mu AIBA odbije pravo nastupa na svim boksačkim natjecanjima u AIBA sustavu.

Hrvatski boksački savez je član AIBA-e te je Statutom odredio da će slijediti pravila AIBA-e u potpunosti.

Najnovije vijesti

Pretraživanje