NOVI VELIKI USPJEH HRVATSKOG ŽENSKOG BOKSA NA JUNIORSKOM EP-u U MONTESILVANU! Mariela Šteko bori se za zlato, Lana Paljušić i Nika Lopac osvojile bronce!

NOVI VELIKI USPJEH HRVATSKOG ŽENSKOG BOKSA NA JUNIORSKOM EP-u U MONTESILVANU! Mariela Šteko bori se za zlato, Lana Paljušić i Nika Lopac osvojile bronce!

Hrvatska osvojila tri odličja i ima predstavnicu u finalu Europskog juniorskog prvenstva u Montesilvanu (Italija)!

Mariela Šteko, članica BK Petra Zrinskog, mlada Hrvatica koja živi i trenira u Münchenu kod oca Mladena Šteke, bivšeg prvaka u borilačkim sportovima, plasirala se u finale Europskog juniorskog prvenstva u Montesilvanu!

Mariela je u polufinalu kategorije do 63 kg pobijedila Španjolku Anu Rodriguez Ubis podijeljenom odlukom 3:2!

Viša i dužih ruku Mariela brže se kretala i elegantno s distance nametnula svoj stil, taktički potpuno kontrolirala meč s distance protiv snažne Španjolke čiji su česti pokušaji naleta u klinč i blisku borbu završavali u prazno!

Mariela je izluđivala Španjolku stalnim plesanjem i direktima s distance, te je bodovanjem sudaca dobila sve tri runde s po 3:2 (dva suca bodovali su sve tri runde za našu boksačicu 30:27!) za konačni trijumf i ulazak u finale u utorak, 4. listopada protiv moćne Turkinje Husne Esmaul Babbat!

Bravo i sve čestitke za Marielu i oca i trenera Mladena Šteku – ovo je ove godine druga medalja za obitelj Šteko koja je od ove godine odlučila nastupati za Hrvatsku, jer je na nedavnom Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj mlađa sestra Valeria osvojila broncu!

Mariela je prije Španjolke u polufinalu, uvjerljivo pobijedila Cipranku u četvrtfinalu i treća pobjeda na EP-u donosi joj zlato!

Bravo za naše boksačice koje su osvojile tri medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu – uz Marielu Šteko koja se bori za zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić osvojile su bronce!

Novi je to veliki uspjeh hrvatskog ženskog boksa – uz tri medalje na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj i srebro Nikoline Ćaćić na EP-u U-22 u Poreču – ukupno sedam velikih medalja za naše mlade boksačice u 2022. godini!

Lana Paljušić, članica BK Kutine, koja također trenira kod Mladena Šteke u Münchenu, u kategoriji do 54 kg osvojila je broncu!

U polufinalnom meču boksala je protiv Irkinje Niamh Keogh i izgubila jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde!

Lana protiv brze i energične Irkinje nije uspjela iskoristiti prednost u visini i dužini ruku, eksplozivna Keogh pronalazila je nepogrešivo put za čiste pogotke i zasluženo je dobila tri runde, a naša Lana zasluženo nosi svoju prvu europsku medalju!

Ovo je druga medalja za BK Kutinu ove godine, jer nedavno je broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj osvojila Agata Štajcer!

Čvrsta Senjanka Nika Lopac u teškoj kategoriji do 80 kg osvojila je također brončanu medalju!

Prošle godine Nika je bila brončana i na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju u Gruziji i ovo je njena druga velika medalja na europskoj sceni!

BRAVO! Sve čestitke za Niku i trenera Veselina Lakičevića iz BK Senj za dvije europske medalje koje su osvojili za Hrvatsku!

Nika Lopac u polufinalu teške kategorije izgubila je prekidom u drugoj rundi meč od kvalitetne i iskusnije Poljakinje Kornelije Amelije Kostrzewe!

Nika je beskompromisno i bez straha otpočetka krenula u otvorene razmjene s jakom Poljakinjom, prva runda otišla je na stranu suparnice, a kad je Nika još jače krenula u drugoj rundi presjeklo ju je prvo, ubrzo i drugo brojanje i sudac je označio kraj meča!

Od šest predstavnica na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (još sestre Gabriela i Dorotea Vencl iz Davida Koprivnice, te Senjanka Nikolina Krmpotić u superteškoj kategoriji) , naše boksačice vraćaju se s tri medalje!

Najnovije vijesti

Pretraživanje