NOVI VELIKI TRIJUMF SJAJNOG OSJEČKOG SUPERTEŠKAŠA NA SILVER BELT TURNIRU U MARIBORU Luka Pratljačić suvereno uz dva nokdauna pobijedio bugarskog Kubanca, u polufinalu boksa protiv svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana!

NOVI VELIKI TRIJUMF SJAJNOG OSJEČKOG SUPERTEŠKAŠA NA SILVER BELT TURNIRU U MARIBORU Luka Pratljačić suvereno uz dva nokdauna pobijedio bugarskog Kubanca, u polufinalu boksa protiv svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana!

Osječki superteškaš Luka Pratljačić (26) plasirao se u polufinale Silver Belt turnira iz IBA-ine svjetske serije u Mariboru vrhunskom pobjedom nad Kubancem Yordanom Alainom Hernandezom Morejonom koji brani boje Bugarske!

Naturalizirani bugarski Kubanac još je 2014. godine kao reprezentativac Kube osvojio zlato na Olimpijskim igrama mladih u superteškoj kategoriji!

Luka je u Mariboru trijumfirao jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 nakon što je u drugoj rundi meč bio na rubu prekida! Poslije izjednačene prve runde i ispitivanja snaga, u kojem su se oba borca pazili da ne prime neki od razornih udaraca suparnika (3:2 za Kubanca!), u drugoj rundi Pratljačić je serijom snažnih direkata načeo i izbacio Hernandeza Morejona iz ravnoteže!

Pratljačić je strahovitim zadnjim direktima ljevicom dvaput uzdrmao bugarskog Kubanca i dvaput ga bacao u nokdaun, a Hernandez je jedva dočekao kraj runde.

U trećoj rundi Pratljačić je pametnom taktikom s distance kontrolirao meč, izbjegavao nasrtaje Kubanca koji je pokušavao spasiti meč, ali i nije imao odgovor za Pratljačićev kontragard, a i te kako se morao paziti ubojite Lukine ljevice, pa je naš reprezentativac dominirao sjajnim boksom do kraja i zaslužene velike pobjede!

Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije +92 kg na Silver Belt turniru u Mariboru borit će se protiv jednog od najboljih superteškaša na svijetu – aktualnog svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana na SP-u u Beogradu 2021. koji je u polufinalu u Mariboru podijeljenom odlukom pobijedio Francuza Aboudoua-Moindzea.

Luka se nakon duge stanke zbog ozljeda trijumfalno vratio u ring i ove godine osvojio je brončanu medalju na Svjetskom studentskom prvenstvu Turskoj! Tijekom ljeta trenirao je i sparingirao s Filipom Hrgovićem u profi-kampu u Houstonu uoči Hrgovićevog meča s Kinezom Zhangom, a nakon uspjeha na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu, Pratljačić i trener Matej Matković pripremali su se u nacionalnom boksačkom kampu u Njemačkoj.

BRAVO LUKA I SVE ČESTITKE NAŠEM SUPERTEŠKAŠU I TRENERU MATEJU MATKOVIĆU IZ BK OSIJEKA NA NOVOJ VELIKOJ POBJEDI!

U subotu se neviđenim nokautom u polufinalu protiv Meksikanca Vargasa plasirao i GABRIJEL VEOČIĆ u poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojem će se boriti s Nizozemcem Gradusom Krausom, doprvakom Europe U-22 iz Poreča (Gabrijel je europski prvak U-22, ali u srednjoj kategoriji, dok u Mariboru debitira u višoj poluteškoj kategoriji!)

Gabrijel Veočić s Krausom će se u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru boriti u srijedu, 26. listopada 2022., a Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije protiv Armenca Davita Chaloyana u četvrtak, 27. listopada 2022.

Najnovije vijesti

Pretraživanje