NOVI PROFESIONALNI MEČ OLIMPIJCA I BRONČANOG S LANJSKOG EP-a ZAKAZAN ZA 4. VELJAČE 2023. U NJEMAČKOJ Luka Plantić u petom profi-nastupu boksa protiv prekaljenog Čeha Tomasa Bezvode

NOVI PROFESIONALNI MEČ OLIMPIJCA I BRONČANOG S LANJSKOG EP-a ZAKAZAN ZA 4. VELJAČE 2023. U NJEMAČKOJ Luka Plantić u petom profi-nastupu boksa protiv prekaljenog Čeha Tomasa Bezvode

Olimpijac i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022. u Armeniji, Luka Plantić (26) ima dogovoren novi profesionalni meč nakon što je 17. prosinca 2022. u Solinu osvojio prvi profi-pojas u karijeri – WBC International Silver Belt u supersrednjoj kategoriji – pobjedom na bodove nakon 10 rundi protiv čvrstog, iskusnog Armenca Khorena Gevora!

Novi protivnik Luke Plantića bit će češki profesionalac Tomas Bezvoda (35) na Universum Boxing Night u Ludwigshafenu (Njemačka) u subotu, 4. veljače 2023. godine.

Bezvoda iza sebe od 2016. godine ima već 34 meča (14 pobjeda, 20 poraza), devet puta pobjeđivao je nokautima, a triput gubio prekidima i nalazi se na 230. mjestu na profi-listama u srednjoj kategoriji. U 2022. godini boksao je pet puta uz omjer tri pobjede i dva poraza.

Luka Plantić ima 4 pobjede (tri nokautima) u četiri službena profesionalna meča, a Gevor je bio prvi koji je izdržao meč do kraja. Plantić je sa samo četiri profi-meča ekspresno skočio na 38. mjesto u supersrednjoj kategoriji. Meč protiv Bezvode zakazan je u supersrednoj kategoriji (76 kg) u osam rundi.

Na istoj boksačkoj priredbi 4. veljače 2023. u Ludwigshafenu boksat će i hrvatski profesionalac s njemačkom licencom Branimir Malenica (član BK Torcide Split) u poluteškoj kategoriji protiv Michaela Obina iz Ugande.

Nakon meča s Čehom Bezvodom početkom veljače, Plantićev tim planira novi profesionalni meč u svibnju 2023. godine.

Najnovije vijesti

Pretraživanje