NOVI POTHVAT MLADIH HRVATSKIH BOKSAČICA! OSVOJILE REKORDNA ČETIRI ODLIČJA NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU! Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec osigurale medalje, Ema Anđela Žaja osvojila broncu!

NOVI POTHVAT MLADIH HRVATSKIH BOKSAČICA! OSVOJILE REKORDNA ČETIRI ODLIČJA NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U MARIBORU! Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec osigurale medalje, Ema Anđela Žaja osvojila broncu!

Zlatna LORENA HORVAT, prošle godine najmlađa prvakinja Europe 2022. u Erzurumu (Turska), osigurala je medalju i na EP-u u Mariboru, ukupno četvrtu za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu u Mariboru!

Lorena je u najtežoj kategoriji kadetkinja do 70 kg pobijedila dominantno, u stilu kakav i dolikuje prvakinji Europe, Bugarku Nikol Parvanovu s uvjerljivih 5:0.

Dominaciju Lorene oslikava rezultat, dvojica sudaca meč su bodovali sa 30:26, jedan čak sa 30:25! U trećoj rundi naša šampionka prisilila je bugarsku prvakinju i na brojanje!

LORENA HORVAT pridružila se tako klupskoj prijateljici LANI SKUPNJAK iz Thor Bartolovca u polufinalu, kao i TIJI ZADRAVEC iz susjednog Čakovca.

Broncu je osvojila i Splićanka EMA ANĐELA ŽAJA iz Pit Bulla!

Bravo Lorena, bravo za izbornika i trenera Thor Bartolovca ROBERTA HERIĆA koji za mali klub pokraj Varaždina donosi dvije medalje iz Maribora!

BRAVO I ČESTITKE ZA SVE NAŠE DJEVOJKE – OD PET REPREZENTATIVKI, ČETIRI SU OSVOJILE MEDALJE – EMA ANĐELA ŽAJA, TIA ZADRAVEC, LANA SKUPNJAK I LORENA HORVAT!

U SRIJEDU, 23. VIII. 2023. TRI HRVATSKE KADETKINJE S OSIGURANIM MEDALJAMA BORE SE U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA (RING A OD 15.00 SATI):

🇭🇷TIA ZADRAVEC (Čakovec) 60 kg vs. Vanesza Anna Tallosi (Mađarska)

🇭🇷LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) 64 kg vs. Cassie Henderson (Irska)

🇭🇷LORENA HORVAT (Thor Bartolovec) 70 kg vs. Fatma Toktay (Turska)

🇭🇷EMA ANĐELA ŽAJA osvojila je brončanu medalju, a u polufinalu je zaustavljena protiv reprezentativke Azerbajdžana.

Time je nadmašen lanjski pothvat kada su tri naše boksačice osvojile odličja na kadetskom EP-u u Erzurumu (Lorena Horvat zlato, a Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce)

LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) odličje je osigurala pobjedom u četvrtfinalu nad Čehinjom Ester Dvorskom.  Čvrsta, snažna Lana u kategoriji do 64 kg odlukom sudaca 4:1 svladala je reprezentativku Češke, izdominirala u prve dvije runde i osigurala bodovnu prednost, a u prvoj rundi s nekoliko snažnih pogodaka dovela Čehinju i na rub brojanja!

I mlada Čakovčanka TIA ZADRAVEC postigla je uspjeh karijere – u kategoriji do 60 kg osvojila je medalju u debitantskom nastupu na Europskom kadetskom prvenstvu!

Sjajna Tia u četvrtfinalu je pobijedila Irkinju Isabelle Hawkins podijeljenom odlukom sudaca 4:1 i osigurala najmanje brončano odličje!

Visoka, okretna Čakovčanka iskontrirala je s distance napadački upornu Irkinju i obje prve runde dobila sa po 4:1 i bodovno riješila pobjedu!

EMA ANĐELA ŽAJA (Pit Bull Split) osvojila je također brončanu medalju do 44 kg. U polufinalu je u borbenom, žestokom meču u kojem je borbena Splićanka dobila treću rundu, podijeljenom odlukom izgubila od Armenke Liane Zhamharyan.

Uspjeh iz Turske prošle godine nije uspjela ponoviti VALERIA ŠTEKO do 57 kg – u borbi za medalju izgubila je jednoglasnom odlukom od Poljakinje Wiktorije Kustosz.

U muškoj konkurenciji JAN MIKULIĆ (Radnički SB) jednoglasnom je odlukom u meču za odličje u četvrtfinalu u sve tri runde izgubio od Azerbajdžanca Adila Zalova.

Svi naši kadeti, desetorica reprezentativaca, time su završili nastup na Europskom prvenstvu u Mariboru!

Najnovije vijesti

Pretraživanje